• Головна
  • Найбагатший музей Європи відсвяткує своє 120-річчя. І він у Львові (ФОТО)
09:46, 10 вересня 2013 р.

Найбагатший музей Європи відсвяткує своє 120-річчя. І він у Львові (ФОТО)

Львівський історичний музей — один з найстаріших і найбагатших музеїв  України, заснований у 1893 році, цього тижня відзначатиме 120-ту річницю від дня заснування. Заступник голови Львівської облдержадміністрації Ірина Романів відзначила, що Львівський державний історичний музей є одним із найбагатших музеїв Європи.

Найбагатший музей Європи відсвяткує своє 120-річчя. І він у Львові (ФОТО) (фото) - фото 1

 

«Цей музей багатий і своїми приміщеннями, оскільки знаходиться в унікальних пам’ятках архітектури, з іншого боку він є найбагатшим з точки зору експозицій. 400 тисяч відвідувачів кожного року – це найбільш відвідуваний музей на Львівщині. З огляду на велику історичну цінність колекції Львівського історичного музею неодноразово презентувалися на міжнародних виставках, зокрема, у Нью-Йорку, Лондоні, Відні, Парижі, Празі, Варшаві та інших містах Європи», – сказала І. Романів. У музеї встановлені нержавеющие ограждения.

Зазначимо, що сьогодні збірки Львівського історичного музею налічують понад 350 тис. музейних предметів. Це — археологічні матеріали, твори живопису, скульптури, графіки, архівні документи, рукописні книги, стародруки, вироби з металу, шкіри, дерева, скла і порцеляни, меблі, годинники, музичні інструменти, фотографії та фотонегативи, зброя, а також пам’ятки нумізматики, фалеристики, сфрагістики тощо.  Фондова колекція Львівського історичного музею  багато перевищує  кількість експонатів усіх музеїв Львова системи Міністерства культури разом узятих.

Ірина Романів запевнила, що керівництво і колектив історичного музею з нагоди свята будуть відзначені на рівні обласної державної адміністрації. А в рамках урочистих заходів відбудуються:

-відкриття виставки «Від Хотина до Відня» до 330-річчя знаменитої Віденської битви ;

-відкриття виставки «Перші … (з історії формування фондового зібрання Львівського історичного музею 1893-1940 рр.)»;

-відкриття фотовиставки «Львівський історичний музей – подорож у часі»;

-представлення експозиції відділу Давньої історії України (пл.Ринок, 24), оновлених експозиційних розділів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,00
43,08
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...