• Головна
  • У Брюховичах власник ресторану захопив територію школи
14:36, 18 квітня

У Брюховичах власник ресторану захопив територію школи

У Брюховичах власник ресторану захопив територію школи

У Брюховичах власник ресторану захопив територію місцевої школи, а також охоронну зону, де розміщені електричні мережі. Перед цим - присвоїв частину комунальної землі.

Вчора працівники Офісу Львівської громади у Брюховичах склали кілька адмінпротоколів про порушення правил благоустрою щодо підприємця, повідомляє пресслужба ЛМР.

А сьогодні на місці працюватимуть сертифіковані геодезисти, які й визначать точні межі захопленої території школи та комунальної власності. Про це розповіли в управлінні адміністрування та розвитку громад ЛМР.

У міському управлінні державного контролю за використанням та охороною земель зауважують, що в таких діях власника ресторану є всі ознаки також і кримінального злочину (за п. 2 ст. 197-1 ККУ), тож після роботи геодезистів готуватимуть звернення в правоохоронні органи.

Йдеться про готель-ресторан «Акваріус», що на вулиці Макаренка, 6, який межує з місцевою школою № 41. «Свого часу власники цього комплексу на час будівництва звели тимчасовий паркан. Будівництво завершили, а тимчасовий паркан, який став ще й аварійним, не розібрали. Через це Офіс Львівської громади у Брюховичах неодноразово скеровував власнику вимоги та складав протоколи щодо неналежного утримування паркану.

Згодом власник ресторану таки забрав аварійний старий паркан. Але коли почав заливати капітальну бетонну конструкцію нового паркану – захопив територію школи, електричні опори, які входять до охоронної зони. З'ясувалося також, що ще за часів селищної ради він відгородив частину стежки, яка є у комунальній власності», - розповіли в управлінні адміністрування та розвитку громад ЛМР.

«Жодних дозвільних документів на встановлення огорожі власник комплексу не надав. Зважаючи на те, що мова про малу архітектурну форму, яку облаштовують на комунальній землі, на такі дії мав би бути дозвіл Шевченківської РА», – зазначили в офісі громади.

В управлінні адміністрування та розвитку громад наголосили: позиція міста – звільнити самовільно захоплену територію школи, розібрати паркан, а відтак повернути межі, визначені документами.

Читайте також: Укрексімбанк продав останні борги Львівського автобусного заводу: серед них монастир кармелітів



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львівщина #Боюховичи #школа
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,75
39,82
EUR
42,74
42,79
PLN
9,83
9,87
Оголошення
live comments feed...