• Головна
  • На Львівщині Пункти Незламності переводять у сплячий режим
15:17, 17 квітня

На Львівщині Пункти Незламності переводять у сплячий режим

На Львівщині Пункти Незламності переводять у сплячий режим

Таке рішення ухвалили напередодні під час засідання обласної комісії ТЕБ і НС.  

Одним з питань порядку денного було встановлення режиму функціонування Пунктів Незламності на території Львівської області. Станом на зараз налічують 864 таких пунктів, які функціонують в цілодобовому режимі (режимі за визначеним графіком), повідомляє пресслужба ЛОДА. 

За рішенням комісії Пункти Незламності переводять з режиму цілодобового функціонування (функціонування за визначеним графіком) у режим готовності до термінового відновлення роботи («сплячий» режим).  В робочі години залишаються працювати пункти, створені в приміщеннях міських, селищних, сільських рад, старостатах, з можливістю отримувати послуги щодо доступу до мережі Інтернет та підзарядки мобільних пристроїв.

На засіданні комісії також розглянули питання  впровадження територіальних та місцевих автоматизованих систем централізованого оповіщення. На території області у всіх територіальних громадах створені та функціонують 73 місцеві автоматизовані системи централізованого оповіщення. До 31 грудня 2024 року будуть створені 7 районних таких систем. Загальна кількість створених систем Львівської області становитиме 80.

«Усі створені місцеві автоматизовані системи оповіщення технічно справні, забезпечують оповіщення та інформування населення, інтегровані до територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення. Загальна кількість технічних засобів оповіщення встановлених на території Львівської області становить 1125 одиниць», - доповів директор департаменту з питань цивільного захисту ОВА Ігор Туз.

За рішенням комісії визначили завдання органам місцевого самоврядування завершити процес введення автоматизованих систем оповіщення в експлуатацію та  забезпечити встановлення в населених пунктах громад додаткової кількості обладнання для оповіщення населення.

Щодо стану готовності захисних споруд на території області, то на сьогодні для укриття населення органи місцевої влади визначили 7369 об’єктів укриття, з них 940 – це захисні споруди цивільного захисту та 6429 найпростіші укриття.

За результатами щоквартальної перевірки стану готовності захисних споруд із врахуванням непридатних укриттів та укриттів, до яких нема доступу населення на території області в готовності до прийому населення перебуває 6943 укриття, що на 184 більше ніж у четвертому кварталі 2023 року (за результатами оглядів четвертого кварталу 6759 укриттів були готові).

У порівнянні із четвертим кварталом 2023 року загальна кількість об'єктів, до яких є безперешкодний доступ населенню, збільшилась на 161 укриття, а загальна кількість непридатних об'єктів зменшилась на 13 укриттів.

Читайте також: Куди телефонувати на Львівщині, якщо близька людина зникла безвісти

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львівщина #ПунктиНезламності
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,78
EUR
42,76
42,79
PLN
9,84
9,87
Оголошення
live comments feed...