• Головна
  • АТП-1 має тіньовий бюджет і купує пальне за завищеними цінами, – водії
Як нас дурять
16:06, 9 липня 2013 р.

АТП-1 має тіньовий бюджет і купує пальне за завищеними цінами, – водії

Як нас дурять

Працівники комунального перевізника АТП-1 підтвердили факти зловживань з боку свого керівництва, які ще кілька місяців тому викрила програма журналістських розслідувань «Народний контроль». Водії у своєму листі, адресованому й, зокрема, телеканалу ZIK, розповіли про існування тіньового бюджету на своєму підприємстві. А також наголосили: пальне для автобусів АТП-1 закуповує за завищеними цінами.

Ще на початку розслідувань діяльності львівських перевізників, які вперто наполягають на необхідності підняти тарифи на проїзд, «Народний контроль» довів: жодних підстав для цього кроку немає. Спроби збільшити вартість проїзду - це зловживання перевізників і влади, за які хочуть змусити розплачуватися львів’ян.

Так, були зібрані докази, що тендери із закупівлі палива та виплати зарплатні працівникам на АТП-1 - непрозорі. Журналісти, а пізніше й депутатська комісія знайшли докази: паливо для автобусів на АТП-1 закуповують не за найнижчими цінами. Хоча міський голова Львова Андрій Садовий  неодноразово запевняв у протилежному. Загалом доходи підприємства значно занижені, виручку не обліковують. А вживані автобуси купують значно дорожче, аніж зазначено у звітах.

Тож лист, який працівники АТП-1 адресували телеканалу ZIK, начальнику державної фінансової інспекції, міському голові, депутатам та заступникові прокурора, є черговим доказом нечесних махінацій підприємства, що контролює майже половину транспортних перевезень  у Львові і є, по суті, монополістом у цій сфері.

Під зверненням – понад сто підписів. А його зміст – численні факти зловживань керівництвом АТП-1 та створення неналежних умов праці. Тепер працівники вимагають звільнити Михайла Сидоровича з посади керівника та розслідувати його діяльність. Натомість, просять чітких і зрозумілих засад у їхній роботі та нарахуванні зарплатні.

“Ми, працівники АТП-1, хочемо розповісти про реальний стан речей на підприємстві. Під час перебування Михайла Сидоровича на посаді директора, умови праці стали нестерпними. Саме ж підприємство перетворилося на підпільний бізнес Сидоровича і його заступників”, - йдеться у листі.

Водії АТП-1 кажуть: до такого кроку вдалися, адже не сила терпіти жахливі умови роботи, в які їх поставив працедавець.

“Ми працюємо 18 годин, нам постійно врізають зарплату. Нас просто загнали у безвихідь”, - розповів журналістам ZIKу один із водіїв п. Ігор.

Ще один працівник Роман Возний  зазначив, що оплата праці на АТП-1 - в тіні, а ремонт та обслуговування транспорту відбувається неналежним чином.

Уже вчора керівництво АТП-1 зібрало працівників на незаплановану нараду та вимагало відмовитися від своїх підписів під листом, інакше – звільнення. Про це журналістам ZIKу повідомили водії. На збори працівники АТП-1 запросили й автора та ведучого «Народного контролю» Дмитра Добродомова. Натомість, директор підприємства Михайло  Сидорович запевняє:  виникли звичайні робочі проблеми, які потрібно вирішити усередині колективу.

Тим часом, свою роботу завершила і депутатська комісія ЛМР з перевірки роботи АТП-1, яку створили після оприлюднення численних фактів зловживань у програмі «Народний контроль». Понад місяць депутати перевіряли роботу комунального перевізника. Кажуть: всі отримані факти озвучать на сесії ЛМР 18 липня. Сподіваються, що ними зацікавиться і прокуратура.

«Станом на сьогодні маємо достатньо документально підтвердженої інформації щодо певних непрозорих схем роботи АТП-1. Йдеться, зокрема, й про неефективне та нераціональне використання коштів», - повідомив депутат ЛМР Валерій Веремчук.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,33
39,36
EUR
42,77
42,85
PLN
9,89
9,91
Оголошення
live comments feed...