• Головна
  • Як купують квитки Укрзалізниці, коли їх нема
актуально
17:26, 4 липня 2013 р.
1

Як купують квитки Укрзалізниці, коли їх нема

актуально

Щоліта у львів'ян виникає одна й та ж проблема — як дістати квитки на море собі та дітям? Бо коли приходять до каси Укрзалізниці і найчастіше чують у відповідь: „Зараз нема квитків, приходьте в день відправлення поїзда або дивіться на сайті може хтось здасть”. Аби “впіймати квиток” львів'яни годинами стоять на вокзалі, а в касах залізниці на Гнатюка займають чергу, коли в працівників обід.


Щоб уникнути проблем з придбанням авіа або залізничних квитків користуйтесь послугами Рейсбюро

Беріть до кас — комп'ютер.

На офіційному сайті Укрзалізниці повідомляють, що інформація стосовно наявності вільних місць у поїздах доступна для перегляду у будь-який час в офіційній Online системі бронювання і продажу квитків. Та наголошують пасажирам, яким потрібно терміново виїжджати, що безпосередньо у день відправлення знімається уся бронь на поїзди далекого сполучення. За добу до відправлення поїзда, наступний вид броні за 6 годин та останній– за 2 години до відправлення поїзда, після чого місця надходять у вільний продаж до усіх залізничних кас та онлайн систем резервування та придбання квитків.

Львів'яни, які часто користуються послугами Укрзалізниці радять до каси приходити не лише з паспортом, а й з власним комп'ютером. ”Приходжу до каси, щоб придбати квиток, а мені відповідають: “нема”. Я вирішив перевірити, на тому сайті, де бронюють квитки. Там писало, що є вільні місця. На касі мені не вірили, навіть коли показав інформацію з сайту і не хотіли продавати квитка. Довелось звертатись до керівництва, аж тоді касирка видала квиток. Тому раджу приходити зі своїм комп'ютером, думаю тоді буде результат”, - розповідає студент Святослав.

Купити квитки намагаються через соціальні мережі

Ті, хто втратили віру отримати квиток на касі розміщують у соціальних мережах та в інтернеті прохання такого змісту: “Всім доброї години доби. Допоможіть вирішити проблему, на Укрзалізницю уже не сподіваюсь. Потрібен квиток на поїзд Львів-Сімферополь, відправлення 2 липня. Підійдуть будь-які варіанти”, - пише користувач соціальної мережі Володимир. При цьому вказує свої телефоні номери і зазначає, що віддячить фінансово. 

Але основним способом придбати квитки на потяг залишається каса. “Я звик купувати квитки тут, в інтернеті, на тому сайті, можна заплутатись і щось я не дуже довіряю цій системі. То більше для молодих, я краще постою тут, може, щось і з'явиться в Сімферополь”, - розповідає пан Микола.

Знижки та підвищення вартості на квитки

Одним із способів отримати квиток — замовити його за 45 днів. З 25 квітня 2013 року у вагонах 1-го класу поїздів категорії ІНТЕРСІТІ+ ввели оновлену систему гнучкої диференціації тарифів при попередньому продажу проїзних документів. За 45-44 доби до дати відправлення поїзда квитки у вагони 1-го класу поїздів категорії ІНТЕРСІТІ+ пасажири зможуть придбати дешевше, ніж, у інші дні із наближенням до дати відправлення.

Але для отримання знижки, змінилися терміни придбання проїзних документів: за 45-44 доби-до дати відправлення зниження складає 15%; за 43-30 діб- 10%. За 14-5 діб до дати відправлення – відбувається підвищення вартості квитка на 5 %; за 4-3 доби- на 10 %; А за 2-1 добу до дати відправлення – коефіцієнт індексації 1,15 від вартості плацкарти, тобто підвищення вартості квитка на 15 %. При купівлі квитків «туди і назад» також діє знижка 10%.  

Але не всі можуть скористатись такою можливістю. “То як кому пощастить, - розповідає пані Наталя. - У моєї подруги трапилась ситуація, що за 45 днів до поїздки квитків не було, а за тиждень до поїздки вони з'явились. За цим треба слідкувати."

Нагадаємо, у червні Прем’єр-міністр Микола Азаров доручив секретаріату Кабінету Міністрів перевірити, як організовано продаж квитків у великих індустріальних центрах на потяги південного напрямку. І зазначив: «Треба – вводьте додаткові поїзди. Але абсолютний порядок і справедлива доступність до транспортних послуг просто має бути, і все. Без винятків і виправдань».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Показувати новий коментар:
внизу вгорі
10 червня 2018 р., 00:54
З якої години можна замовити онлайн квитки за 45 днів вночі
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,82
EUR
42,80
42,88
PLN
9,82
9,86
Оголошення
live comments feed...