• Головна
  • Розібратися у зґвалтуванні у Врадіївці повинен особисто генпрокурор – депутат
13:34, 3 липня 2013 р.

Розібратися у зґвалтуванні у Врадіївці повинен особисто генпрокурор – депутат

Націоналісти до останнього вимагатимуть, аби було притягнено до кримінальної відповідальности міліціянтів із Врадіївки. Не за нанесення тілесних ушкоджень, а за замах на вбивство, адже жінок там убивали й продовжують убивати. Про події у Врадіївці у Верховній Раді повинен особисто прозвітувати Генеральний прокурор України. Про це 3 липня під час пленарного засідання парламенту заявив народний депутат від ВО «Свобода» Едуард Леонов.

Нагадаємо, львів’яни не залишились байдужими до цієї події.

Націоналіст наголосив, що в Україні вже немає легітимних органів влади, які можуть контролювати ситуацію в державі. На півдні України, у Врадіївці, почалося справжнє народне повстання, і це не якесь там заворушення чи хуліганство: «Я за дорученням фракції вирушив туди одразу, тільки-но полетіла перша пляшка із запалювальною сумішшю в будівлю райвідділу міліції. У цьому селищі міського типу, яке розташоване в глухих українських степах, мало хто бував і мало хто може відчути атмосферу, яка там панує. А це атмосфера терору й страху, коли протягом трьох останніх років працівники райвідділу міліції зґвалтували й убили п’ятьох жінок. Було катовано 11 чоловіків із примусом визнати себе винними у цих зґвалтуваннях та вбивствах. Троє з них повісилися, а один помер удома від тортур».

Свободівець підкреслив, що люди  у Врадіївці зібралися для того, аби довести, що вони мають право на гідне життя, мають право на майбутнє: «Ті, хто не був там, не можуть відчути на собі, який це жах, у яких умовах живуть люди, – вони просто залякані, вони плачуть, вони благають про допомогу, але вони вже оговталися і взяли владу в свої руки. Працівники райвідділу в повному складі сховалися від протестувальників у підвалі, а ті «беркітівці», які прибули з Миколаєва, боялися заїхати в село і стояли на в’їзді до населеного пункту. Народ не дасть себе більше ґвалтувати – повстання вже почалося. І те, що там створено оперативний штаб, який працює на Міністерство внутрішніх справ, те, що нібито усунуто обласне керівництво прокуратури й міліції, – то все не ті заходи, яких чекають люди. Адже громада не вірить жодному прокуророві й жодному міліціянтові, скільки їх не міняйте. Люди вірять тепер тільки в себе, й будуть робити все, щоби відстояти свої права. Люди напряму говорять: сьогодні ми зробили це в своєму райцентрі, а завтра підемо на МВС. Селяни не вірять у покарання злочинців, тому вимагають видати їм у руки тих міліціянтів – вони самі збираються їх судити».

Едуард Леонов також заявив, що сьогодні вночі міліція почала обдзвонювати людей і залякувати, щоби ті не виходили на акції протесту. «Міліціянти не розуміють одного: людей вже не залякаєш – вони залякані настільки, що пружина вже розгинається. У цієї влади вже не буде жодних шансів утриматися», – заявив депутат.

Едуард Леонов також апелював до парламентарів: «Якщо ви ще депутати, ви повинні викликати в парламент Генпрокурора для звітування. «Свобода» вимагає, аби він особисто прозвітував про події у Врадіївці. Також слід порушити кримінальну справу не за завдання тілесних ушкоджень, а за замах на вбивство. Окрім того, повинні піти у відставку керівники всіх областей, де відбувається таке свавілля. Націоналісти будуть домагатися цього до останнього».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,75
EUR
42,70
42,75
PLN
9,83
9,86
Оголошення
live comments feed...