• Головна
  • Львів обговорять на сесії ЮНЕСКО у Камбоджі
14:40, 27 травня 2013 р.

Львів обговорять на сесії ЮНЕСКО у Камбоджі

У червні цього року у Камбоджі пройде 37-а сесія Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. У порядку денному сесії є питання звіту моніторингової місії про Львів, що відбувалася у місті 7-15 травня 2012 року.

«Цього року буде наступна сесія ЮНЕСКО у Камбоджі, де обговорюватиметься дуже багато питань світового рівня, в тому числі, буде обговорений звіт щодо України. Є також кілька пунктів про Львів. Цей звіт можна прочитати вже сьогодні на сайті ЮНЕСКО. Коли мова йде про Львів, говориться про певний поступ, який ми маємо, і акцентується на проблемні питання. Власне, проблемою було б будівництво на вул Кривоноса, це Високий Замок. Ми цього не допустили і нікого не допустимо. Тому жодних загроз втратити цей статус у нас нема. Думаю, ніколи не буде», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Слід зазначити, що Львів неодноразово подавав пропозиції щодо внесення змін до пам’яткоохоронного законодавства, однак вони не були враховані.

«Ми просили внести зміни до закону про охорону культурної спадщини, додати туди статтю про об’єкти ЮНЕСКО, бо у нас нема законодавства, яке регулює ці об’єкти. Також, щоб включити статтю про Наглядову раду, але останні зміни до закону, внесені вкінці минулого року, тільки зменшили повноваження органів місцевого самоврядування у цій сфері», - зазначила начальник управління охорони історичного середовища ЛЛМ Лілія Онищенко. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,80
39,95
EUR
42,75
42,90
PLN
9,84
9,90
Оголошення
live comments feed...