• Головна
  • На Личаківському цвинтарі відновлять 5 надгробків
15:07, 20 травня 2013 р.

На Личаківському цвинтарі відновлять 5 надгробків

Цього року продовжується співпраця Львова та Міністерства культури та національної спадщини Республіки Польща у напрямку реставрації культурно-історичних пам’яток. Відтак, цього року на Личаківському цвинтарі відновлять 5 надгробків.

«Це вже шостий сезон співпраці, яку реалізує Міністерство культури та національної спадщини Республіки Польща з управлінням охорони історичного середовища. На Личаківському цвинтарі вона триватиме на надгробках, які спільна українсько-польська комісія експертів вибрала минулого року.

Це надгробки як українців, так і поляків. До прикладу, на попередніх етапах нам вдалось реставрувати гробівці Артура Гроттгера, відомого художника, Габріели Запольської, польської письменниці, Іларіона Свєнціцького, українського музеєзнавця та Іларіона Єлісаєвича, відомого українського філантропа.

Етап цьогорічних праць коштуватиме близько 950 тис грн., і ми маємо надію, що будемо таку співпрацю продовжувати», - розповів Міхал Міхальські, представник Міністерства культури та національної спадщини Республіки Польща.

Нагадаємо, цього року під час спільних професійних, комплексних реставраційних робіт на Личаківському цвинтарі реставрують надгробки Леона Тварецького, Марії Анни Понініської, Юзефа Жуковського та Здзіслави Крувчицької та Ярослава Кулачковського.

Окрім реставрації надгробків на Личаківському цвинтарі, в співпраці з поляками вже кілька років тривають роботи у Вірменському кафедральному соборі, Латинській катедрі, а також проводиться комплекс реставраційних робіт у дерев’яному костелі села Язлівчик, який передадуть Музею народної архітектури та побуту «Шевченківський гай». 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...