• Головна
  • У Львові має бути 50 кілометрів велодоріжок
13:10, 13 травня 2013 р.

У Львові має бути 50 кілометрів велодоріжок

У Львові взялись за розвиток велосипедної інфраструктури. Як розповів сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий, на кінець року у Львові загалом має бути 50 км велодоріжок.

«Взагалі до кінця цього року ми плануємо у Львові зробити 50 км велодоріжок, а до 2020 року по планах, які затверджені виконавчим комітетом, має бути 268 км велодоріжок. Це також дуже важливо. Наразі робимо частинами, потім усе з’єднається у єдиний комплекс», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, зараз у Львові є 15 км велосипедних шляхів. Після закінчення робіт на вул. Стрийській-Науковій та вул. Липинського ця цифра подвоїться. Завершити роботи планують до початку липня.

Також за кошти міського бюджету розвитку у Львові цього року планують закінчити велодоріжку на вул. Шевченка (в Рясне-1) - на це виділили 1,2 млн грн, та збудувати першу радіальну велодоріжку на вул. Костя Левицького, на що також з бюджету розвитку виділять 1,2 млн грн. Окрім того, 300 тис грн передбачено на проект велодоріжки на верхній частині вул. Городоцької.

Ще один проект – співпраця з ЄБРР. Під час реконструкції вулиць за лініями трамвайних маршрутів №2 та №6 також будуть укладати велодоріжки, а це вул. Коперника та нижня частина вул. Городоцької. Також велошлях із найбільшого спального району – Сихова – прокладуть разом із трамвайною колією на вул. Стуса.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,85
39,90
EUR
42,88
42,93
PLN
9,88
9,91
Оголошення
live comments feed...