• Головна
  • У Львові презентували завершену метрову писанку (ФОТО)
19:51, 11 травня 2013 р.

У Львові презентували завершену метрову писанку (ФОТО)

У Львові вже завершили писанку присвячену пам’яті Володимиру Івасюку «Червона Рута». Сьогодні у Галереї мистецьких писанок, що на площі Ринок до колекції автографів іменної писанки долучиться ще один підпис учасника «Проекту ІВАСЮК» Тараса Чубая. Після чого цей безцінний пам’ятний шедевр поселиться в Галереї мистецьких писанок аж до 12 травня. 

Нагадаємо, що особливістю цієї роботи є те,  що до її створення долучились відомі художники Юрій Кох та Ольга Погрібна-Кох. Також вагомий влад зробили і зірки-учасники «Проекту ІВАСЮК», залишивши свої автографи та малюнки, а це Оксана Муха, Наталка Карпа, Павло Табаков, гурт «Піккардійська терція», капела «Трембіта» та сестра композитора Галина Івасюк. Зображення писанки несе ідею сходження до вершин Червоної рути, а також елементи та львівських пам’яток, які переплітаються з сучасністю.

За словами організаторів Фестивалю Писанок цей шедевр присвятили 64-річниці з дня народження композитора Володимира Івасюка.

Писанку «Червона рута» а також і інші роботи з «Гелереї мистецьких писанок» виставлено на благодійний аукціон. Частина вилучених коштів буде скеровано на придбання обладнання для киснево-синглетної терапії для Міської дитячої клінічної лікарні, що на вул. Пилипа Орлика, 4.

Ольга Погрібна-Кох_Червона рута

 Нагадаємо, що в рамках Фестивалю Писанок було відкрито «Галерею мистецьких писанок», її експозицію складають понад 50 мистецьких півметрових та метрових писанок. Свій внесок у створення цієї виставки зробили відомі художники, серед яких Олександр та Іванка Войтович, Наталія Балух, митці та дизайнери Львова, а також юні таланти з творчих студій та організацій. Ці роботи також виставлено на благодійний аукціон, де вже продано 4 з них.

«За останніми підсумками Галерею писанок відвідало близько 3 тис. гостей Свята. Милуватись цими шедеврами львів’яни та гості міста зможуть до 12 травня. Також цей витвір побачать і кияни 24 травня під час концерту «Проект ІВАСЮК» в Палаці Україна», - повідомив Андрій Сидор, директор Фестивалю Писанок, організатор музично-мистецького «Проекту ІВАСЮК».

Писанка Червона рута

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,90
EUR
42,94
42,99
PLN
9,92
9,95
Оголошення
live comments feed...