• Головна
  • Переможець “LG Еврики” рятує останні у Європі дубові праліси(ФОТО)
14:44, 21 квітня 2013 р.

Переможець “LG Еврики” рятує останні у Європі дубові праліси(ФОТО)

Переможець інтелект-шоу “LG Еврика” Тимур Бедернічек витратив виграш на дослідження в екології і рятує останні у Європі дубов праліси– урочища Корналовичі, що у Львівській області.

У 2002 році, будучи студентом першого курсу Львівського національного університету імені Франка, Тимур вирішив узяти участь у популярному тоді інтелект-шоу “LG Еврика”, що транслювалося на одному з телеканалів. І виграв! 17-річному львівському студенту дістався головний приз –  сертифікат на $ 32 тисячі. І юний учений витратив їх на екологічні дослідження. Про це пише Комсомольська правда в Україні.

тимур

тимур

 Зокрема, Тимур провів дослідження ґрунту і з’ясування причин зникнення лісів в українських Карпатах і Кримських горах.

Як стало відомо, інтерес до екології у Тимура з’явився ще в 5-річному віці, а першою прочитаною книгою була не буквар, а твір Джеральда Даррелла “Три квитки до Едвенчер” про захоплюючі експедиції в британську Гвіану.

« І я, і мої батьки із задоволенням дивилися інтелект-шоу», – згадує Тимур, якому вже 27. Зі слів Тимура його батько кандидат сільськогосподарських наук, еколог і саме він запропонував мені взяти участь у шоу.

 « Цей момент у моєму житті став доленосним, – розповідає Тимур. – Я побував у Південній Кореї, а на виграні гроші придбав необхідні реактиви та обладнання для досліджень – наприклад, інфрачервоний газовий аналізатор і спектрофотометр.»

А ось залишитися за кордоном юний учений не захотів.

« По-перше, незважаючи на те, що ім’я у мене тюркське, а прізвище чеське, в Україні мені комфортно, – з гумором розповідає Бедернічек і серйозно додає. – Я патріот цієї країни. По-друге, на момент виграшу я вже почав проводити наукові дослідження під керівництвом професора Зенона Гамкала – вчителя, якого я довго шукав. Ну а по-третє, за кордоном цих грошей вистачило б тільки на навчання, а тут мені вдалося провести безліч експериментальних досліджень.»!

Сьогодні Тимур - завідує лабораторією в НДІ.-пише pedpresa.com.ua

Крім того, в університеті Тимур очолював ще й екологічну організацію “Служба охорони природи”.

дуб

дуб

 Разом з іншими студентами та аспірантами хлопець активно боровся з незаконним утриманням  ведмедів у неволі, браконьєрами, а також проводив масштабні кампанії з захисту від вирубки одного з останніх у Європі дубових пралісів – урочища Корналовичі, що у Львівській області. В результаті Тимуру і його однодумцям пощастило врятувати від вирубки кілька унікальних лісових екосистем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,77
39,82
EUR
42,77
42,82
PLN
9,85
9,87
Оголошення
live comments feed...