• Головна
  • У Львові збудують комфортний для людей трамвай
10:37, 31 липня 2012 р.

У Львові збудують комфортний для людей трамвай

У Львові працюють над будівництвом сучасного низькопідлогового трамваю. Уже визначено підприємство-підрядник, яке розташоване у нашому місті.

Про це інформує прес-служба Львівської міськради.

«Ідею створення низькопідлогового трамваю ми підтримували давно та працювали над нею більше 3,5 років. Зрештою, було створено спільне українсько-німецьке підприємство, яке здатне зробити цей вид транспорту у Львові. Воно і виграло тендер.

На сьогодні трамвай – це найбільш екологічний вид транспорту, що не має шкідливих викидів. За ним майбутнє», - говорить заступник міського голови Львова з питань містобудування та інфраструктури Володимир Шевчук.

Як зазначив Володимир Шевчук, трамвай буде обладнаний сучасною електронною технікою, хорошими меблями, кондиціонером, гучномовцями, обігрівачами. Транспорт буде комфортний як для дітей, так і для осіб похилого віку, для людей з вадами здоров’я.

За словами Володимира Шевчука, вартість виробництва трамваю за кордоном становить від 2,2 до 2,7 млн. євро, у Львові – це 11 млн. 910 тис. грн. З підприємством, яке виграло тендер, 24 липня було підписано угоду. Йдеться про спільне українсько-німецьке підприємство СП «Електрон Транс», створене на базі потужностей колишнього заводу «Електрон» у Львові. Новий низькопідлоговий трамвай планують зібрати до кінця року. На сертифікацію, обкатку, запуск потрібно буде ще 3-4 місяці.

Зазначимо, лише 4 міста в Україні, в тому числі і Львів мають вузьку (1 м) трамвайну колію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,63
39,72
EUR
42,67
42,73
PLN
9,91
9,95
Оголошення
live comments feed...