• Головна
  • "Розумний" район, "Громадський бюджет", нові ІТ-компанії і не тільки: які зміни відбулися у Львові в сфері інформаційних технологій
Підсумки року
19:38, 20 грудня 2016 р.

"Розумний" район, "Громадський бюджет", нові ІТ-компанії і не тільки: які зміни відбулися у Львові в сфері інформаційних технологій

Підсумки року

032.ua починає підбивати підсумки 2016 року. І сьогодні ми пропонуємо Вам дізнатись, що змінилося впродовж 2016 року у Львові у  сфері інформаційних технологій.

Електронні петиції.

petition

Львів долучився до Єдиної системи місцевих петицій 22 лютого 2016 року. Це дозволило мешканцям нашого міста подавати електронні петиції до Львівської міськради. Додамо, що після інциденту із фальсифікацією електронного голосування за відставку Інни Свистун, у міськраді вирішили змінити схему подачі електронних звернень. І подавати та підписувати петиції  мають тепер змогу лише ті львів'яни, які мають BankID або електронний цифровий підпис.

 “Розумний район”.

"Розумний" район, "Громадський бюджет", нові ІТ-компанії і не тільки: які зміни відбулися у Львові в сфері інформаційних технологій, фото-1

Цього року у Львові розпочали роботу над створенням першого в Україні «розумного» району. Планується, що мешканці мікрорайону «Наукова – Володимира Великого» отримають найкращі переваги у сфері інноваційних технологій: тут буде все, без чого неможливо уявити життя сучасної людини. А саме тут може з'явитися : розумне вуличне освітлення, «розумні» еко-зупинки, камери відеоспостереження, сонячні батареї тощо.  Планується, що “Розумний район” з'явиться у Львові вже наприкінці 2017 року. Фінансування проекту відбуватиметься із міського бюджету, також планують залучати до цього інвесторів - місцеві ІТ-компанії та міжнародні фонди.

 

Візит до лікаря без черг: у львівській поліклініці запровадили електронну чергу.

"Розумний" район, "Громадський бюджет", нові ІТ-компанії і не тільки: які зміни відбулися у Львові в сфері інформаційних технологій, фото-2

Цього року у Комунальній 4-тій міській поліклініці  у тестовому режимі запрацював проект «Електронна реєстратура», що значно спрощує життя мешканця: окрім запису на прийом у телефонному режимі та отримання необхідної консультації щодо роботи лікарів закладу, стало можливим записатись у зручний для себе час на прийом до лікаря онлайн. 

Планується, що згодом електронна черга запрацює і в інших поліклініках міста, але от коли це буде наразі точно невідомо.

Громадський бюджет.

"Розумний" район, "Громадський бюджет", нові ІТ-компанії і не тільки: які зміни відбулися у Львові в сфері інформаційних технологій, фото-3

Цього року у Львові впровадили “Громадський бюджет”. Це вперше в Україні, коли громадяни отримали право подавати свої пропозиції – куди варто скерувати кошти з бюджету міста. Участь у голосуванні, яке тривало до 15 листопада, взяло 238 проектів, які пройшли модерацію, із загалом поданих 265. За інформацією прес-служби ЛМР, із міського бюджету профінансують 4 великі та 63 малі проекти, сума фінансування становитиме 17 529 965 грн.

Мобільний додаток про рух громадського транспорту. 

gqrlcnaje5u

У 2016 році у Львові запрацював мобільний додаток за допомогою якого можна на телефоні слідкувати за рухом громадського транспорту, а також дізнатись, коли він прибуде на потрібну вам зупинку. Як пишуть розробники програми, інформація в мобільному додатку оновляється в онлайн режимі для кожного автобусу, трамваю чи тролейбусу, ймовірно, на основі їх GPS розміщення, тому за винятком форс-мажорних обставин, зокрема ДТП, час прибуття громадського транспорту на зупинку є досить точним. Для роботи програми потрібне підключення до інтернету. Завантажити мобільний додаток можна ТУТ.

 «Панель міста: портал відкритих даних».

19 вересня, Львівська міська рада першою в Україні презентувала «Панель міста: портал відкритих даних». Це відкрита платформа, яка в зручному форматі надає громадськості доступ до основних показників розвитку міста. Очікується, що загалом портал об’єднає 860 показників, структурованих у 3 змістові блоки: статистика, якість життя та стратегія. 

Електронна черга у дитячі садочки на новій платформі. 

b5eb64b92ec2bc303a0ab3ae5d25b105_XL

З 15 серпня у Львові запрацювала нова платформа для електронної реєстрації дітей у дитячі садочки. Тепер заявки батьків  приймають не на сайті misto.lvivedu.com, а на ресурсі:  http://edu.smart.lviv.ua. Відповідно до правил нової електронної реєстрації батьки зможуть подавати заявки не в один дошкільний навчальний заклад, а одразу в три, при цьому вказуючи пріоритетність. Нова система сама одразу буде вираховувати в який дитячий садочок дитина має найбільші шанси потрапити. Більше про нову платформу електронної реєстрації читайте ТУТ.

 

Нові ІТ-компанії  і коворкінг у Львові.

educ

У 2016 році у Львові запрацювала нова ІТ-компанія з Нідерландів – «Levi9». Вона займається розробкою програмного забезпечення і надає IT-послуги компаніям та організаціям із Західної Європи. Також буквально тиждень тому у Львові відкрили глобальний сервісний центр провайдера телекомунікаційних послуг VimpelCom, що дозволить створити у Львові 900 нових робочих місць. А ще  8 липня на вул. Героїв УПА запрацював новий коворкінг – ITEAHub, метою якого  є поширення здобутого в Україні IT-досвіду, підтримання освітньої ініціативи у сфері IT у Львові та сприяння розвитку української IT-спільноти.

Читайте також на нашому сайті:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...