• Головна
  • Фракція “Самопомочі” у Запорізькій міськраді проситиме дозволити привозити сміття зі Львова на запорізьке сміттєзвалище
14:11, 21 вересня 2016 р.

Фракція “Самопомочі” у Запорізькій міськраді проситиме дозволити привозити сміття зі Львова на запорізьке сміттєзвалище

20 вересня, на сайті міськради Запоріжжя з'явився проект рішення про те, щоб дозволити Львову привозити сміття на запорізький полігон відходів.

Проект підготовлений фракцією «Об'єднання «Самопоміч» у Запорізькій міськраді.

“Запорізький полігон може приймати до 200 тис. тон ТПВ у рік (погоджена квота). По факту на полігон вивозиться біля 140 тис. тон ТПВ у рік. Проектом пропонується прийняти на полігоні додатково всього 1000 тон ТПВ, що є менше 1% від загального об’єму у рамках дозволу на розміщення ТПВ. Відповідно до чинних тарифів захоронення ТПВ коштує біля 60 грн. за тону. Запропонований об’єм – 1000 тон ТПВ, принесе у дохідну частину бюджету міста біля 60 тис. грн. Екологічна небезпека при збільшенні об’єму ТПВ на 1000 тон не виникне”, - йдеться у пояснювальній записці до рішення.

Нагадаємо, що 15 вересня підприємство ТОВ "АВЕ Львів", яке здійснює вивіз сміття у Львові, звернулось з проханням до керівництва ТОВ "Умвельт Україна" дозволити розвантажувати автомобілі зі сміттям на запорізькому полігоні твердих відходів.

Додамо, що пленарне засідання депутатів Запорізької міськради має відбудеться 28 вересня. Але чи будуть це питання розглядати депутати наразі невідомо, адже закон «Про доступ до публічної інформації» вимагає від органів місцевого самоврядування опубліковувати проекти рішень за 20 робочих днів до їх розгляду.

Як раніше писав 032, Миколаїв і Дніпро відмовились приймати сміття зі Львова. Станом на сьогодні місто вже понад 110 днів перебуває у сміттєвій блокаді. Із багатьох районів міста не вивозять сміття уже понад кілька днів.

Раніше сміття зі Львова вивозили на Грибовицьке сміттєзвалища, але припинили після того, як там 30 травня після гасіння пожежі стався зсув сміття.

Внаслідок обвалу під завалами опинились троє працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій у Львівській області, тіла яких знайшли без ознак життя наступного дня. Серед тих, хто потрапив під завал сміття, ймовірно, є й еколог комунального підприємства "Збиранка".  Його досі не знайшли.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,88
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...