• Головна
  • Львів і громада Малехова уклали договір щодо рекультивації Грибовицького сміттєзвалища
17:30, 15 вересня 2016 р.

Львів і громада Малехова уклали договір щодо рекультивації Грибовицького сміттєзвалища

За це рішення проголосували 49 депутатів у міській раді Львова. 

Про це повідомляє кореспондент сайту 032.ua.

Згідно із договором, ЛМР після внесення відповідних змін у проект рекультивації сміттєвого полігону, зобов’язується виконати рекультивацію Грибовицького смітєзвалища і укріпити схил, де стався обвал сміття. У договорі йде мова також про те, що Грибовицьке сміттєзвалище прийматиме тверді побутові відходи для стабілізації схилу полігону.  

Повне завершення рекультивації має відбутися за 4 роки. Крім того, прийнявши умови договору депутати міськради Львова погодилися відвести небезпечні інфільтранти від сміттєзвалища впродовж наступних 1,5 року. Також навкого сумнозвісного Грибовицького сміттєзвалища має з’явитися суцільна огорожа, а периметр полігону облаштують камерами відеонагляду.  

Водночас, Малехівська сільрада має має надати Львову 2 додаткові земельні ділянки для рекультивації сміттєзвалища та встановлення огородження.

За неналежне виконання умов договору міська рада Львова виплатить штраф у розмірі 50 млн гривень. 

Нагадаємо, що 30 травня цього року на Грибовицькому сміттєзвалищі під час гасіння пожежі стався зсув сміття, під завалами опинилися троє пожежників і один працівник комунального підприємства "Збиранка".

Під час пошуково-рятувальних робіт рятувальників, які опинилися під завалами сміття знайшли мертвими, а пошуки комунальника тривають досі. 

Після цієї трагедії Львів припинив вивозити сміття на Грибовицьке сміттєзвалище. 

Натомість, у серпні цього року громада Малехова звинуватила міську владу Львова у незаконних, на їх думку, земельних роботах на території села. Мешканці заблокували роботу техніки, після чого рекультивація Грибовицького сміттєзвалища була призупинена.

Читайте також на нашому сайті: міська влада Львова продовжує переговори із громадою сіл, які блокували рекультиваційні роботи на сміттєвому полігоні у Грибовичах.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032ua #новини #Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...