• Головна
  • Чесні й справедливі: на Львівщині згідно із законом про люстрацію не покарали жодного суддю
14:20, 14 березня 2016 р.

Чесні й справедливі: на Львівщині згідно із законом про люстрацію не покарали жодного суддю

Понад 90% суддів на Львівщині успішно пройшли люстраційну перевірку. З 2014 року жодного представника Феміди не притягнули до відповідальності у рамках закону "Про очищеня влади".

Про це під час сьогоднішньої прес-конференції розповіла заступник начальника територіального управління Державної судової адміністрації України у Львівській області Марія Коник.

За словами чиновниці, багато суддів навчилися уникати люстрації у досить цікавий спосіб - вони оформляють посвідчення учасника АТО. А маючи такий документ на руках, про будь-яку люстрацію говорити годі.

"На Львівщині стосовно 396 суддів місцевих та апеляційних судів Львівської області було розпочато перевірку і станом на сьогодні люстрацію прйшли 95,5%.  Ще стосовно 18 представників феміди перевірка триває, бо ми досі не отримали відповіді на наші запити від МВС або від СБУ", - розповіла Марія Коник.

До того ж, "люстровані" судді отримали ще одну чудову можливість уникнути відповідальності та залишитися на своєму робочому місці. Справа у тому, що  основна відповідальність щодо люстраційної перевірки покладається на перевірку доходів за даними ДФС. Однак отримані дані зазвичай застарілі, тому судді звертаються до своїх колег і у судах отримують потрібні їм вироки.

І як виявляється, звільнити суддю за незаконне рішення, приміром, щодо активістів Євромайдану, практично неможливо. Позбутися своєї роботи суддя зможе лише у випадку обинувального вироку у корупції. 

Нагадаємо, що закон "Про очищення влади" діє на території України ще з вересня 2014 року. 

Читайте також на нашому сайті: очищення влади: Чи задоволені львів'яни, як проходить люстрація?

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032_ua #люстрація #процес #перевірка #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...