При будівництві або реконструкції комерційних об'єктів: офісних будівель, магазинів, торгових центів, ресторанів, кафе, аптек, банків виникає проблема з вибором матеріалу, з якого будуть виготовлені вхідні двері. Сучасні технології пропонують як мінімум два варіанти: пластик і алюміній.

Металопластикові двері http://lispromgrup.com/metaloplastykovi-dveri/ давно звичні в сучасному інтер'єрі наших вулиць і інтер'єрі приміщень. Пластикові двері виготовляють з полівінілхлориду, матеріалу стійкого до впливів навколишнього середовища. Привабливий зовнішній вигляд, можливість ламінації профілю в будь-якому кольорі, надійність і невисока вартість у порівнянні з іншими матеріалами зробили пластик найпоширенішим матеріалом для вхідних дверей.

Алюмінієвий профіль виготовлений з трехкомпонентного сплаву: алюмінію, магнію і кремнію і не містить домішок важких металів. Такий склад надає конструкціям легкість, міцність і гарний зовнішній вигляд. Двері з алюмінію монтуються як у складні світлопрозорі конструкції (фасади, вхідні групи, офісні перегородки) так і в капітальні прорізи.

Побутує така думка, що алюмінієві двері промерзають. Дійсно, алюміній має високу теплопровідність в порівнянні з пластиком, тому в залежності від сфери застосування алюмінієві профілі ділять на «холодні» і «теплі».