Вибирати матрац для сну треба виходячи не лише з міркувань ціни, але і індивідуальних якостей вашого тіла. Вибір спального матраца повинен враховувати перераховані аспекти, а також мати ортопедичні властивості, що дозволить вашому тілу відпочити повною мірою.

Підбираючи собі матрац, зверніть увагу і на свій вік. Для людей молодшого віку підійде матрац жорсткіший, проте з віком вимоги до купівлі спального матраца міняються, анатомічний або ортопедичний матрац треба вибирати особливо ретельно, оглядаючи товар, який вам сподобався, ви навіть можете попросити у продавця дозволу полежати на ньому, щоб відчути повною мірою чи дійсно це ви шукаєте.

     Пружність спального матраца потрібна для того, щоб він фіксував тіло в правильному положенні під час сну і не викликав дискомфорту і складнощів для вашого здоров'я, особливо це стосується хребта. Значну роль грає і фізичне навантаження, молодим людям, або тим, хто займається фізичною працею, можна порадити спальні матраци з жорсткими пружинами і твердим прошарком.

матраци для снуЩо б визначитися з кінцевим варіантом матраца для сну, враховуйте також і вагу людини, котра спатиме на ньому. Максимальна вага, рекомендований для односпального ортопедичного матраца, складає 115 кілограмів. Анатомічні і ортопедичні матраци для людей у віці від 27 до 47 років можуть бути довільної жорсткості. Проте якщо ви не віддаєте перевагу таким матрацам, зверніть увагу на спальні матраци з м'якшим наповнювачем. Ортопедичні матраци низької жорсткості підійдуть для людей, яким за п'ятдесят або тим, хто не веде активний спосіб життя. Такі вироби для сну повинні також відповідати вашій вазі. Якщо ви робите вибір матрацу через наш сайт, то степінь жорсткості та навантаження на матрац можна вибрати по фільтру товарів. Таким чином відкинувши інші варіанти які непідійшли вашій вазі та віку. Людині вагою від 60 до 90 кілограмів підійде будь-який ортопедичний матрац. Якщо ви важите 40-60 кілограм, то матраци для сну у такому разі мають бути значно м'якші. У випадку якщо ваша вага перевищує 90 кілограм, віддайте перевагу жорсткої моделі анатомічного матраца.

     У разі вибору двоспального ортопедичного або анатомічного матраца звернете увагу на те, що в даному випадку існують деякі об'єктивні обмеження. Наприклад, спальні матраци для людей, різниця у вазі яких складає більше 30 кілограм, повинні містити блоки незалежних пружин.