• Головна
  • Вулицями Львова курсує «Музичний трамвай»
17:07, 14 жовтня 2015 р.

Вулицями Львова курсує «Музичний трамвай»

 «Музичний трамвай» курсує за трамвайним маршрутом №9.

Як розповіли 032.ua у прес-службі ЛМР, музична подорож містом розпочинається із залізничного вокзалу, де в 1903 році шанувальники радо зустрічали геніального композитора Миколу Лисенка. Проїжджаючи  повз церкву святих Ольги та Єлизавети, можна почути історичну згадку про будівництво церкви та освячений орган – предмет гордості міста. Далі – історична довідка про видатного композитора Войчеха Кілара, який писав музику до відомих кінофільмів, серед них «Піаніст» Романа Поланського та «Дракула» Френсіса Форда Копполи. Історія про творчість члена спілки композиторів України Анджея Нікодемовича звучатиме у львівському трамваї також. Ба, більше, в «Музичному маршруті» є згадка і про знаменитий хор «Дударик», унікальний колектив, яким може пишатись не тільки Львів, а й уся Україна. Давні джазові традиції Львова поєднані у творчості Мирослава Скорика, засновника ансамблю «Веселі скрипки». Завдяки джазовій музиці, що звучатиме під час цієї мандрівки, створюється неперевершений настрій усього дня. Крім того, львів’яни і гості міста зможуть почути і історію творчості Станіслава Людкевича – фольклориста, педагога, культурного діяча.

Цікаві факти прозвучать і про музичну школу ім. Соломії Крушельницької, музичну академію ім. М. Лисенка – музичні заклади, які є «кузнею» талановитих митців. На наступній зупинці пасажири трамваю дізнаються про Василя Барвінського – композитора, піаніста, музичного критика.

Подорож-концерт, подорож-історія трамвайним маршрутом №9 запам’ятається львів’янам, які поспішають на роботу, туристам з різних куточків світу

Особливо зачаровує центральна частина міста, де ніби в кожному будинку, провулку, вітрині магазину щохвилини народжується особлива музика…І ці незабутні враження виникають на фоні Львівського оперного театру, величної споруди сучасного Львова. В репертуарі  королеви оперної сцени Соломії Крушельницької, про яку є особлива згадка, -  обов’язково були народні пісні та твори українських композиторів. Декілька років прожив на Галичині син Вольфганга Амадея Моцарта Франц Ксавер. До речі, заснований Францом Ксавером хор, на 35-річницю смерті його видатного батька, виконав «Реквієм» Моцарта… І це лише короткий екскурс цим унікальним маршрутом.

«Подорож-концерт, подорож-історія трамвайним маршрутом №9 запам’ятається львів’янам, які поспішають на роботу, туристам з різних куточків світу, найвибагливішим меломанам. Поєднання класичних творів, джазової музики та особливої атмосфери нашого міста створюють прекрасний настрій і бажання слухати цю музику знову», - зазначає директор ЛКП «Львівелектротранс» Сергій Васільєв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032_ua #культура #трамвай
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,80
EUR
42,62
42,70
PLN
9,88
9,93
Оголошення
live comments feed...