• Головна
  • Порошенко: Мінські угоди дали Україні фору і час для зміцнення обороноздатності
20:09, 22 серпня 2015 р.

Порошенко: Мінські угоди дали Україні фору і час для зміцнення обороноздатності

Мінські угоди дали Україні фору і час для зміцнення обороноздатності і дали можливість подолати "очевидне військово-технічне відставання від Росії". 

Про це у Чугуєві (Харківська обл.) заявив президент Петро Порошенко під час урочистого вручення  особовому складу ЗСУ та іншим військовим формуванням озброєння та військової техніки, - пише  «Українська правда».

"Сьогодні ми вже значно краще, ніж рік тому,  готові до оборони і захисту нашої держави.  Мінські угоди, хто б і як їх не критикував, дали нам фору і час для зміцнення обороноздатності, та дали можливість хоча б частково подолати очевидне військово-технічне відставання від Росії", - заявив Порошенко. 

"Для росіян розбудова (армії) була пріорітетом щороку, починаючи з 2000-го. 14 років вони виділяли шалені кошти, щоб підготуватися для агресії проти України. Ми ж почали створювати боєздатне військо лише рік тому. Тоді в нас було менше 10 тис. боєздатного війська. Сьогодні боєздатність армії зросла в десятки разів", - заявив президент.

"Прогрес - очевидний, але до моєї мрії ще далеко. ... Часи легковажного пацифізму і короткозорого нехтування проблемами обороноздатності - незворотньо пішли в минуле", - додав Порошенко. 

Також, за його словами, наразі в армії налічується 60 тис. контрактників та 45 тис. офіцерів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032_ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,72
39,82
EUR
42,75
42,84
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...