• Головна
  • Надія Андрухів, яка постраждала внаслідок теракту у Львові, вчиться заново жити
11:00, 12 серпня 2015 р.

Надія Андрухів, яка постраждала внаслідок теракту у Львові, вчиться заново жити

Ще місяць тому шансів на життя у дільничного інспектора Надії Андрухів було небагато. Тепер тяжко поранена під час теракту у Львові одужує і проходить курс реабілітації в Ізраїлі. Лікарі поки що дуже обережно говорять, що можливо, через пару місяців відпустять дівчину в Україну.

Про це повідомляють «Подробности».

Три тижні тому у дівчини майже не було шансів вижити, а зараз вона вже вередує, сперечається з лікарями. Утім, вони не ображаються. Всі ці прояви характеру – лише найкращий доказ того, що людина одужує.

«Постійно бігають, постійно щось питають, допомагають. Багато уваги в Ізраїлі», – запевняє пацієнтка.

Робота хірургів майже закінчена, тепер з Надією кожен день займаються фізіотерапевти. У них відпочити не вдасться. Вона робить усі вправи по сотню разів поспіль. Розробляють кисть руки, серйозно понівечену осколком, готують ногу до протезу, незабаром будуть вчити ходити.

Багато речей доведеться вчитися робити заново. Наприклад, митися або одягатися. 

«Багато речей доведеться вчитися робити заново. Наприклад, митися або одягатися. Це лише здається, що тут немає нічого особливого. Але під час реабілітації важливо показати людині, як правильно це робити, а далі все залежатиме від неї самої», – пояснює фізіотерапевт Міра Таль.

І хоча в лікарні намагаються, щоб усе було як, або майже як вдома, уся атмосфера тисне і викликає тугу. Але приходить у палату мама, заплітає косу, і начебто життя налагоджується. Нові друзі приносять косметику. Надя хоч і поранена, але все таки дівчина, і навіть у лікарняній палаті хоче мати гарний вигляд.

«Додому хочеться. Скучила за сином і за сестрою», – каже постраждала Надія Андрухів.

Лікування Надії контролює особисто президент України Петро Порошенко. З його адміністрації постійно цікавляться як йде лікування, який стан пораненої, що їй потрібно. Власне, нічого особливо й не треба, все йде добре.

«Ми сподіваємося, що протягом двох-трьох тижнів Наді вже не знадобиться бути в лікарні, її переведуть додому і в принципі з дому вона зможе приїжджати сюди в інститут реабілітації. І після години-двох занять тут, вона зможе бути в умовах будинку», – каже головний лікар клініки «Хорев» у Хайфі Роман Барак.

Попереду у Наді ще щонайменше дві операції, але вони вже планові – для поліпшення якості життя. Один з кращих майстрів Ізраїлю робить для неї протез. Лікарі поки що дуже обережно говорять, що можливо, через пару місяців відпустять дівчину в Україну.

Нагадаємо, у вівторок, 14 липня, біля двох дільничих пунктів міліції пролунали вибухи. Перший вибух відбувся о 9:15 біля дільничого пункту міліції на вул.Плугова, 8а невідомі встановили так звану "розтяжку", на яку натрапив міліціонер.

Приблизно о 10:00 у Львові пролунав другий вибух. Цього разу  біля дільничного пункту міліції у Шевченківському районі Львова, який розташований по вулиці Юрія Липи, 45.

Внаслідок вибуху постраждала 31-річна дільничний інспектор Шевченківського райвідділу міліції. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032_ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,00
43,08
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...