• Головна
  • На Сході почали евакуацію мирних жителів
16:06, 31 січня 2015 р.

На Сході почали евакуацію мирних жителів

У зв’язку з загостренням ситуації в зоні АТО триває евакуація мирних мешканців з небезпечних районів.

Про це 032.ua розповіли в РНБО

з міста Дебальцевого було вивезено 310 людей

Так, вчора, 30 січня, з міста Дебальцевого було вивезено 310 людей, з м. Авдіїївки – 60 людей, з м. Щастя – 28 дітей, з селища  Троїцького Попаснянського району Луганської області були вивезені  62 особи.

На залізничних вокзалах  в містах  Слов’янськ та Костянтинівка розгорнуто транзитні пункти пропуску громадян, які будуть використовуватись не лише як пункти переміщення, а як центри  психологічної, медичної допомоги, а також вирішення соціально-побутових питань внутрішньо переміщених осіб.

Коментуючи намір Російської Федерації направити черговий т.зв. «гуманітарний конвой» на Донбас, Міністерство закордонних справ України наголошує, що така допомога має надходити виключно за погодженням з Урядом України та у відповідності до українського національного законодавства.

При цьому Україна залишається відкритою до гуманітарної допомоги, що надходить від іноземних держав та міжнародних організацій, у відповідності до Мінських домовленостей.

Нагадаємо, що попередні так звані «гуманітарні конвої» переміщувалися на територію України з грубим порушеннями усіх згаданих вимог. Також кожного разу після чергового вторгнення російських вантажівок бойовики завжди різко збільшували кількість обстрілів та атак на позиції сил АТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#АТО #бойові дії #Донбас
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...