• Головна
  • Львів'яни знову платитимуть у маршрутках дві гривні?
13:00, 24 жовтня 2014 р.

Львів'яни знову платитимуть у маршрутках дві гривні?

Галицький районний суд Львова визнав рішення виконавчого комітету Львівської міської ради про встановлення тригривневого тарифу на проїзд у маршрутках неправомірним. Таке рішення суд ухвалив через порушення процедури встановлення тарифу.

У постанові суду не повідомляється, хто подав адміністративний позов проти міськради. Однак позивач зазначив, що питання про встановлення тарифу на послуги перевезення пасажирів у міському автомобільному транспорті не ставилось на голосування членів виконавчого комітету. Крім того, про результати голосування і прийняте рішення не оголошувалось, чим було порушено Регламент виконавчого комітету ЛМР. Про це пише zaxid.net. 

Позивач зазначив, що ЛМР ухвалила рішення без дотримання встановленої відповідним нормативним актом процедури ухвалення рішення.

Суд задовольнив адміністративний позов, визнав протиправним та скасував рішення виконавчого комітету Львівської міської ради №295 від 28.04.2014 року «Про встановлення тарифу на послуги перевезення пасажирів у міському автомобільному транспорті».

Транспорт просто не буде працювати. 16,3 грн паливо коштує. Як можна їздити за дві гривні? Це просто здорового глузду нема у тих, хто такі рішення приймав

Постанова суду була прийнята 10 жовтня. Відповідно до закону, упродовж десяти днів з дня її оголошення могла бути подана апеляційна скарга. Однак такої скарги не було, тому постанова набрала законної сили.

Перевізники про таку постанову суду ще не знають

Директор ТзОВ «Міра і К», яке займається пасажирськими перевезеннями у місті Львові, Микола Шкурган вважає скасування тригривневого тарифу «абсурдом».

«Транспорт просто не буде працювати. 16,3 грн паливо коштує. Як можна їздити за дві гривні? Це просто здорового глузду нема у тих, хто такі рішення приймав. У міській раді є юридичне управління, нехай вони з тим розбираються», – розповів він виданню.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#маршрутка Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...