• Головна
  • У Львові на похорон лікаря Леона Фрайфельда прийшли пацієнти на милицях
09:10, 24 жовтня 2012 р.

У Львові на похорон лікаря Леона Фрайфельда прийшли пацієнти на милицях

Леона Фрайфельда називали "генієм травматології". До нього зверталися хворі, від яких відмовлялися інші лікарі.

Народився у Львові у родині лікарів. Його батько - Едвард Лєонович був доцентом кафедри нормальної анатомії Львівського медичного університету. Там навчався і його син, захистив звання професора. Але там не викладав. У 1981 році призначили завідувачем ортопедо-травматологічного відділення 8-ої міської клінічної лікарні Львова.

У покійного жива матір, їй понад 90 років. Вона - також лікар, працювала у дитячій лікарні. Дружина та діти - лікарі. Є внуки та правнуки.

"Ми втратили велику людину. Не всі міські лікарні можуть похвалитися лікарем такого класу. Його запрошували працювати за кордон, у столицю, але він рятував людей тут. Бідний, багатий, є прописка нема — нікому не відмовляв", — сказав головний лікар 8-ої міської клінічної лікарні Василь Обаранець.

"З Леоном товаришував тридцять років. Він мою жінку врятував. Вона попала в автокатастрофу, два місці у травмвідділені нерухомою була. Леончик біля неї постійно був. І коли я повідомив про його смерть, так ридала, наче батька чи брата втратила. Він не тільки лікарем,а й психологом був добрим", — розповів товариш покійного Йосип Іванюк.

Лікаря ховали у відкритій труні. На громадську панахиду зібралося понад тисячу людей, найбільше прийшло пацієнтів. Дехто на милицях та в гіпсі прийшли просто з палат відділення. Представники єврейської общини у Львові принесли чотири великих вінки..

Із Ізраїлю прилетів брат Вадим Фрайфельд, керівник лабораторії проблем старіння в Беєр-Шевському університеті ім. Бен-Гуріона.

"Знаю його з дитинства, бо були і друзями, і колегами. Такого інтелігента ще треба пошукати. Ерудований у всьому. В студентські роки був душою компанії, грав на гітарі. Ми про те, чому його вбили не говоримо, але думаємо, це була просто випадковість. Бо Леон не викладав, практикантів не мав. Бог тому вбивці суддя", — каже лікар-травматолог Любомир Чепіль.

Леона Фрайфельда поховали на Янівському цвинтарі біля могили батька.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,89
39,95
EUR
42,93
43,00
PLN
9,87
9,97
Оголошення
live comments feed...