• Головна
  • Пожежі в лісах Львівщини на контролі – Рудницький
14:54, 1 серпня 2012 р.

Пожежі в лісах Львівщини на контролі – Рудницький

1 серпня заступник голови Львівської облдержадміністрації Олег Рудницький провів міжвідомчу селекторну нараду з питань організації попередження і ліквідації пожеж у природних екосистемах у період найвищого класу пожежної небезпеки.

 Про це повідомили в прес-службі Львівської облради.

У селекторній нараді взяли участь керівники територіальних органів МНС,  МВС, лісничого господарства, голови комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій обласних та міських державних адміністрацій.

Відкриваючи нараду,  заступник голови облдержадміністрації  Олег Рудницький наголосив на ряді  завдань,  спрямованих на запобігання і мінімізацію можливих наслідків пожеж в екосистемах, поставлених  Першим заступником Міністра МНС України Віталієм Бутом.

«Щодо Львівської області, то ситуація із пожежами в лісових масивах повністю контрольована. Щоденно мобільними групами районних та міських відділів МНС здійснюється  обстеження найбільш небезпечних ділянок лісових масивів та торфополів, а також додзвін із відповідальними по лісогосподарських підприємствах для уточнення обстановки в екосистемі», - зазначив О. Рудницький.

Олег Рудницький також додав, що у Львівській області   розроблений  перелік техніки підприємств, установ,  організацій незалежно від форм власності, яка може залучатись до гасіння пожеж в лісових масивах, на торфополях і загорянь сухої  трави.

«Спільно з лісовими господарствами проводиться агітаційно-роз’яснювальна робота серед населенням для формування бережливого ставлення до лісів та недопущення порушень правил пожежної безпеки, адже, як свідчить статистика, у більшості випадків лісові пожежі й загорання торфополів виникають через порушення правил пожежної безпеки як під час відпочинку, так і при спалюванні пожнивних решток на сільськогосподарських угіддях, при проведенні господарських робіт, а також неконтрольоване випалювання сухої трави».

За результатами селекторної наради комісією ТЕБ та НС  вирішено тимчасово обмежити відвідування лісових масивів, лісопаркових та рекреаційних зон на  території Львівської області, а також  посилити контроль за дотриманням правил пожежної безпеки під час проведення польових робіт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,03
EUR
43,40
43,46
PLN
10,09
10,15
Оголошення
live comments feed...