• Головна
  • Львівські поети оголосили війну гендерним насильникам
11:00, 21 березня 2012 р.

Львівські поети оголосили війну гендерним насильникам

Поки непідкупні суди випускають ландиків на свободу, а діти високопоставлених чиновників безкарно гвалтують і заживо спалюють вісімнадцятирічних дівчат, в Україні виходить антологія жіночої поезії проти гендерного насильства «З жертв в ліквідатори».

За словами організаторів - Добропільського центру молоді «Добро», літературного угруповання «СТАН» та правозахисного центру «Поступ», вихід антології «З жертв в ліквідатори» - це відповідь на побиття і приниження жінок публічними негідниками, сексуальне, фізичне, економічне і психологічне насильство по відношенню до жінок, і небажання української влади системно вирішувати цю проблему.

До книги увійшли есе і тексти 7 авторів з різних регіонів країни - Києва, Донецька, Львова, Луганська, Харкова та Ялти. Літератори підготували антологію, здатну зламати усталені стереотипи по відношенню до жінок в Україну і показати їх у ролі ліквідаторів гендерного насильства, а не безмовних жертв відсталості та байдужості.

Ідея створення антології належить луганської поетесі і борцю проти гендерної нерівності Олені Заславської. Книга побачила світ завдяки підтримці Міжнародного фонду «Відродження» та проекту ЄС «Права жінок і дітей в Україні - комунікаційний компонент».

«До антології увійшли есе і поезія семи авторів, чиї тексти розповідають про любов і зраду, вагітності і дітей, жінок та їх мучителів. Тут мова йде про гендерної проблематики, а точніше - гендерну насильство. Часом тексти переходять межі пристойності, але такі кроки завжди обумовлені увагою до іншого - іншому погляду, іншої історії, іншому підлозі. Ця увага до відмінностей є загальним місцем в текстах авторів антології «З жертв в ліквідатори», назва якої має присмак аварії на атомній станції », - пише в анотації до книги її редактор Любов Якимчук.

Після видання антології «З жертв в ліквідатори» літератори відправляться в тижневий тур по Донбасу, в рамках якого проведуть зустрічі з читачами в Донецьку, Луганську, Добропілля, Маріуполі, Горлівці, Макіївці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,75
39,82
EUR
42,74
42,79
PLN
9,83
9,87
Оголошення
live comments feed...