• Головна
  • У Львові проведуть опитування серед львів’ян щодо переходу на європейську концепцію оплати за газ
16:00, 10 березня 2016 р.

У Львові проведуть опитування серед львів’ян щодо переходу на європейську концепцію оплати за газ

Нацкомісія, яка регулює сфери енергетики та компослуг ініціювала опитування серед споживачів, щоб дізнатися їх думку про перехід на європейську систему оплати за газ.

Про це 032.ua повідомили у прес-службі ПАТ "Львівгаз".

Сьогодні споживачі отримують один рахунок в якому поєднані плата за сам газ і за послуги з його транспортування. В результаті не усім зрозуміло, які саме послуги відображені у кінцевій сумі рахунку та скільки вони обходяться споживачу. Щоб зробити систему оплати прозорою в Україні, планується перейти на концепцію більшості європейських країн. А саме: відокремити плату за користування Єдиною газотранспортною системою України від плати за газ як товару.

вартість газу буде зменшена

"За оцінкою НКРЕКП, нововведення матиме для споживача щонайменше три основних переваги. Розділення рахунку дозволить вільно обирати постачальника після лібералізації ціни на газ. Натомість компанія, яка займається транспортуванням газу, вже не матиме можливості впливати на компанії постачальників. Сам рахунок стане прозорішим, адже буде чітко видно за що саме сплачує споживач. Водночас, вартість газу буде зменшена на вартість послуги за користування Єдиною газотранспортною системою України", - зазначають у прес-службі компанії. 

Вперше, перед впровадженням нової концепції оплати планується врахувати думки самих споживачів. У зв’язку з цим серед мешканців Львівської області проводиться опитування щодо нової системи оплати за газ. Прийняти участь в провадженні відповідної реформи може кожен користувач газу. Зробити це можна наступним чином: заповнити електронну форму анкети на сайті 104.ua або її паперову форму в управліннях ПАТ «Львівгаз». Пройти опитування також можна в контакт-центрах газової компанії за номерами телефонів – 032-2423-104; 032-2907-104; 067-21-77-104.

Опитування щодо відокремлення плати за доставку газу від ціни палива триватиме до 18 березня 2016 року. Участь у ньому є анонімною, а зібрана інформація буде використана лише в узагальненому вигляді. Детальніше ознайомитися із самою концепцією переходу на нову систему оплати можна також на сайті 104.ua.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032_ua #газ #опитування #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,20
39,40
EUR
42,65
42,90
PLN
9,82
9,90
Оголошення
live comments feed...