• Головна
  • Україна втратить через блокування російських фур щонайменше 15 мільярдів гривень
12:06, 28 лютого 2016 р.

Україна втратить через блокування російських фур щонайменше 15 мільярдів гривень

За підрахунками директора департаменту стратегічного розвитку дорожнього ринку та автомобільних перевезень Мінінфраструктури Романа Хміля Україна втратить через блокування російських фур щонайменше 15 мільярдів гривень.  

"Груба оцінка втрат - 15 млрд грн транспортних доходів + мінімум 100 млрд грн від продажу наших товарів на експорт. Боюсь, що насправді значно більше, страшно рахувати", - написав Роман Хміль на своїй сторінці в Facebook, передає прес-служба ЛОДА. 

Боюсь, що насправді значно більше, страшно рахувати

На думку посадовця, зупинка російського транзиту для України, як країни транзитера, яка має суттєву частку доходів бюджету від міжнародної торгівлі та транзитних потоків - це інфраструктурна катастрофа. Адже це призведе до зупинки українського транзиту до країн Азії та двосторонніх перевезень до РФ. Потім зупиниться залізничний транзит. Далі міжнародні компанії поступово перестануть їздити територією України також, бо таким чином будуть порушені міжнародні угоди та їх інтереси.

"Потім нас виженуть з СОТ та позбавлять підтримки ЄС та США. Як тільки ми перестаємо вести себе цивілізовано, ми перетворюємось в очах наших партнерів на Сомалі, з усіма негативними наслідками", - додав Роман Хміль.

Нагадаємо, як раніше повідомляв 032.ua, на Львівщині блокують проїзд російських вантажівок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #Росія #вантажівки #блокування #Львівщина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,83
39,88
EUR
42,79
42,84
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...