• Головна
  • Посадовці комунального підприємства підозрюються у розкраданні грошей, які були призначені на ремонт доріг
15:44, 27 січня 2016 р.

Посадовці комунального підприємства підозрюються у розкраданні грошей, які були призначені на ремонт доріг

Посадовці здійснили розкрадання коштів місцевого бюджету на суму понад 450 тисяч гривень.

Про це розповіли у відділі комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області, повідомляє сайт міста Львова, 032.ua, 

За словами правоохоронців, працівники Управління захисту економіки у Львівській області, за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №1, у ході досудового розслідування, повідомили про підозру у скоєнні злочинів чотирьох посадовців одного з львівських комунальних підприємств, котрі здійснили розкрадання коштів місцевого бюджету на суму понад 450 тисяч гривень.


Для виготовлення асфальто-бетонних сумішей використовувались потужності несертифікованого підприємства


Як встановили правоохоронці, до складу злочинної групи входило четверо осіб: керівник львівського комунального підприємства та ще троє працівників. Вступивши у злочинну змову, під час ремонтів вулично-дорожньої мережі у одному з районів Львова, посадовці затвердили фіктивні акти приймання виконаних будівельних робіт.

Для виготовлення асфальто-бетонних сумішей використовувались потужності несертифікованого підприємства. Проведеною експертизою встановлено, що у процесі виготовлення цих сумішей було використано бітум найнижчої якості без додавання необхідних інгредієнтів. Проте, у актах виконаних робіт, затверджених працівниками ЛКП, зазначено, що для ремонту вулично-дорожньої мережі використовувались суміші з бітумом іншої, значно дорожчої, марки.

Таким чином, посадовці внесли у акти виконаних робіт неправдиві відомості, здійснивши розкрадання коштів місцевого бюджету на суму понад 450 тисяч гривень.

У ході проведення досудового розслідування правоохоронці повідомили зловмисникам про підозру у скоєнні злочинів. Директору - передбачених ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Трьом іншим працівникам ЛКП – передбачених ч.4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Зараз вирішується питання про обрання для підозрюваних міри запобіжного заходу та накладення арешту на майно.

Нагадаємо, нещодавно у Львові на хабарі спіймали посадовця ЛКП "Музей Личаківський цвинтар".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...