На Львівщині ДАЇ фіксуватиме порушення за допомогою радару

З 15 грудня 2011 року інспектори ДПС ДАІ Львівської області фіксуватимуть порушення правил дорожнього руху за новою методикою. Так, за допомогою радару "Візир" вони фіксуватимуть порушення у режимі патрулювання.

Про це УНН повідомили у прес-службі управління ДАІ у Львівській області.

Першими, хто бачив, як працюватиме "Візир" у нових умовах, стали журналісти.  Розділившись на кілька груп, разом із інспекторами ДАІ журналісти вирушили у "тест-патрулювання", фіксуючи "на ходу" любителів швидкої їзди. І, як виявилося одразу, лише у Львові таких порушників є чимало.

У коментарі представникам мас-медіа керівник прес-служби управління ДАІ у Львівській області підполковник міліції Світлана Добровольська зауважила, що дорожньо-транспортні пригоди, які стаються через перевищення швидкісних режимів є одними із найбільш резонансних, а наслідки від таких аварій – найважчі. Лише у 2011 році на Львівщині сталося 571 ДТП, під час яких 99 людей загинуло, а ще 742 людини отримали травми різної важкості.

"Відзначу, ще до 15 грудня "Візир" працюватиме стаціонарно на постах ДАІ. Натомість  нова методика передбачає фіксацію порушень правил дорожнього руху, у тому числі перевищення швидкості, у режимі патрулювання – під час руху патрульного автомобіля. І такий метод має вже найближчим часом принести позитивний ефект – виявляти тих, хто намагається "приховувати" свої порушення. Адже, водії здебільшого вдаються до порушень швидкісних режимів лише до стаціонарних постів ДАІ і після них, знаючи, що саме там працює "Візир". Із запровадженням нової методики, водії транспортних засобів навіть і не здогадуватимуться, коли і на яких ділянках дороги їх порушення фіксуватимуть", – зазначила С.Добровольська.

Загалом у Львівській області від початку 2011 року було зафіксовано близько 99 тис. порушень швидкісних режимів.