032.ua публікує ТОП-6 правил від Львівського міського управління ГУ Держсанепідслужби у Львівській області про те, як харчуватись, щоб не захворіти на сальмонельоз.
Як розповідають фахівці держсанепідслужби, сальмонельоз – це гостре інфекційне кишкове захворювання, збудниками якого є різні види бактерій роду Salmonella.
Мийте руки перед їжею – це найважливіше правило
Для того, аби вберегтись від цієї недуги та інших кишкових інфекцій, необхідно дотримуватись наступних правил:
1) Мийте руки перед їжею – найважливіше правило, знайоме з дитинства. Зауважимо, що для профілактики сальмонельозу та інших кишкових інфекцій воно є найбільш дієвим.
2) Окремий ніж для сирого м'яса та риби. Це стосується і обробної дошки, яку разом із ножем після використанням слід ретельно вимити і сполоскати окропом.
3) Не їжте погано просмажене м'ясо та птицю – їх слід варити, як мінімум, 1 годину.
4) Не пийте сирі яйця, варити їх необхідно 10 хвилин.
5) Вживайте тільки кип'ячене молоко, а також уникайте вживання сиру типу «Адигейський», а також сиру, придбаного в літній період у сумнівних торгових магазинах.
6) Уникайте громадського харчування в сумнівних закладах, особливо у літній період часу.
Виконання цих нескладних порад допоможе уникнути захворювання і зберегти Ваше здоров'я та здоров'я Ваших близьких! Але, якщо раптом у Вас виникли симптоми кишкової інфекції, необхідно негайно звернутися за медичною допомогою.
Читайте також: 8 порад львів’янам, як вберегтись від гепатиту.