Як запобігти харчовому отруєнню: поради фахівців

Медики наголошують, що у впродовж травня у Львові зареєстровано 2 надзвичайні ситуації, пов'язані із масовим отруєнням людей.

Про це 032.ua повідомилив в обласній комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Тож, що потрібно робити аби вберегти себе від харчового отруєння та не опинитися на лікарняному ліжку? Фахівці із обласної комісії діляться своїми порадами із мешканцями міста:

- тримайте в чистоті кухонне приладдя;

- для приготування страв використовуйте тільки свіжі продукти;

- для вживання у свіжому вигляді фрукти, овочі, зелень упродовж 10 хвилин замочуйте у воді, підкисленій оцтом у співвідношенні 3-4 столові ложки на 1 л, а потім промивайте під проточною водою;

- не купуйте продукти з простроченими термінами зберігання, пошкодженою упаковкою та на стихійних базарах;

- суворо дотримуйтесь технології приготування;

- зберігайте страви за температури не вище +5 °С (холодні готові страви зберігайте не більше 2-х діб, розігріту їжу - не більше 2-х годин);

- будьте особливо уважні при вживанні їжі придбаній в тимчасових, пересувних закладах харчування;

- відмовтесь від вживання в теплу пору року кондитерських виробів із заварним кремом, салатів, заправлених сметаною та майонезом.

- перед уживанням їжі завжди старанно мийте руки з милом і привчайте до цього дітей.

Читайте також: За фактом отруєння дітей у Червонограді правоохоронці відкрили кримінальне провадження .