Аби не заразитися грипом, медики радять львів’янам не підходити до хворого ближче ніж на 3 метри.
Грип викликається вірусом, який локалізується у слизі верхніх дихальних шляхів хворих і виділяється у зовнішнє середовище під час
«Зараження здорових людей відбувається безпосередньо з повітря, при тісному контакті з хворою людиною, через брудні руки та при спільному з хворим використанні предметів гігієни», - нагадують медики.
Зараження здорових людей відбувається безпосередньо з повітря, при тісному контакті з хворою людиною
Спеціалісти додають, що після одужання людина протягом 2-3 тижнів відчуває слабкість та втому.
«Якщо грип перебігає без ускладнень, то повне одужання настає через 7-10 днів. Після перенесеного захворювання протягом 2-3 тижнів може зберігатися так звана постінфекційна астенія: втомлюваність, слабкість, головний біль, роздратованість, безсоння тощо», - кажуть медики.
Лікарі радять їсти часник, цибулю, цитрусові, горіхи, чорну редьку, яблука, ківі, буряк, зелений горошок.