Через ремонт в перинатальному центрі на вул. Дж.Вашингтона, навантаженість на інші пологові будинки збільшилась до двох разів

Під час реконструкції перинатальний центр повністю зупинив свою діяльність.

Головний акушер-генеколог департаменту охорони здоров’я ОДА Ігор Потапов розповів, що закриття центру дало велике навантаження на інші пологові будинки міста.

Навантаження збільшилось до двох разів, а це збільшує небезпеку спалаху різноманітних хвороб у пологових будинках, що може потягнути за собою дитячу та материнську смертність

 «Навантаження збільшилось до двох разів, – продовжив Ігор Потапов, – це, у свою чергу, збільшує небезпеку спалаху різноманітних хвороб у пологових будинках, що може потягнути за собою дитячу та материнську смертність. Хто за це буде відповідати?».

Зупинка центру також негативно впливає на кваліфікацію його працівників.

«Половина з них – це висококваліфіковані спеціалісти. Крім того, тут діяли три кафедра Львівського національного медичного університету: акушерства, педіатрії та анестезіології. Центр випав, як база», – підкреслив Ігор Потапов.

Нагадаємо, Львівський обласний клінічний перинатальний центр свою роботу зупинив у вересні 2013 року через реконструкцію. Понад 400 осіб відправлені у вимушений простій і отримують 2/3 посадового окладу. Загалом кошторисна вартість реконструкції перинатального центру – 100 млн. грн. Нараз використано 7 млн. грн.