Центр Львова «заклеють» оголошеннями про роботу боллардів

26-27 квітня у центрі міста у тестовому режимі працюватимуть боларди, що обмежить в’їзд у пішохідну зону приватного транспорту.

Відтак, з 10:00 до 20:00 год. працюватимуть болларди на вул. Руській, Беринди та Братів Рогатинців. У пішохідну зону,  обмежену вулицями Валова – Підвальна – пл.Данила Галицького – вул.Гавришкевича – пл. Осмомисла – частково Театральна – частково Вірменська – пр.Свободи – пл. Міцкевича зможуть в’їжджати лише трамваї, спецтехніка, карети швидкої допомоги.

Аби мешканці та гості міста були проінформовані про роботу обмежувачів руху у центральній частині міста встановлять інформаційні таблички про роботу боллардів та обмежений в’їзд на територію пішохідної зони.

Нагадаємо, торік виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив Концепцію створення впорядкованих пішохідних та паркувальних зон у центральній частині Львова та Програму реалізації І стадії цієї Концепції.

Згідно з нею доступ автотранспорту в пішохідну зону буде обмежений фізичними перепонами – вазами, велостійками, огородженнями, встановленими по периметру. Регламентований в’їзд до старого міста буде здійснюватися двома вулицями – Руською і Памви Беринди. В’їзд охоронятимуть висувні стовпчики – болларди, з якими порушники не зможуть «домовитися».

Болларди реагуватимуть тільки на рух трамваїв. Вони також пропускатимуть транспорт спеціального призначення. У нічний час стовпчики опускатимуться. До ранку автомашини повинні виїхати з пішохідної зони, тому що болларди знову піднімуться.

Всі штучні обмежувачі руху всередині пішохідного простору буде знято. Літні майданчики змін не зазнають, оскільки робоча група опрацювала схему регламентованого руху всередині пішохідної зони, яка забезпечить доступ пожежних машин, авто швидкої допомоги і міліції до будь-якого будинку без нанесення шкоди приватному бізнесу. Мешканці зможуть розвантажити важкі речі, подавши заявку у відповідний підрозділ міської ради. Час розвантаження теж буде регламентований.

Новини компаній
11:00, Вчора