Потерпілий хлопець зі Львова розповів, звідки у нього з’явився пакет з вибухівкою

Пакет, який згодом вибухнув у Будинку профспілок, постраждалому хлопцю Роману Дзівінському передав чоловік середнього зросту.

Про це повідомив сам Роман Дзівінський, слова якого наводить його адвокат Євгенія Закревська, - пише «Українська правда».

«Зі слів мого клієнта, потерпілого від вибуху вчора, 6 лютого, в Будинку профспілок, коробку з вибухівкою йому передав неподалік від будинку профспілок чоловік середнього зросту і статури (близько 1,75 метрів), в арафатці і капюшоні, сірій (здається) куртці», – сказала вона.

«Говорив українською, але так, як це зазвичай роблять російськомовні – більш виразно, ніж потрібно. Побачив бейдж правого сектору. Потім перепитав, чи дійсно хлопець з Правого сектору. Впевнившись, передав коробку коричневого кольору, сказавши щось на кшалт: «Хлопці – герої, матимете собі презент», – розповіла адвокат.

«Повернувшись до Будинку профспілок та розпакувавши коробку, хлопець виявив в ній предмет, схожий на тубус для великої кубинської сигари, як він її собі уявляв. Почав розкривати правою рукою, тримаючи в лівій, і стався вибух, яким йому відірвало ліву кисть і пальці правої руки, обпекло око», – додала Закревська.

«Я розмовляла з постраждалим «на виході» із наркозу і потім протягом декількох годин. Жодних підстав не вірити сказаному в мене немає», – додала вона.

Євгенія Закревська також зазначила, що вона уточнила в Будинку профспілок інформацію щодо виявлення вибухового пристрою в коробці із медикаментами.

«Отримала відповідь, що з постраждалим хлопцем до мене ніхто не розмовляв, бо це було фактично неможливо. І інформація щодо коробки із медикаментами – то було ймовірне припущення, бо найчастіше передають саме медикаменти», – повідомила адвокат.