У Львові встановлять копію ялинки з Євромайдану

Акція «ЄвроРіздво разом» розпочалася на львівському Євромайдані, повідомив один з координаторів львівського Євромайдану Роман Брезіцький.

«Пріоритетом нашої діяльності є відправка людей у Київ, а для тих, хто з різних причин не може поїхати в столицю, але хоче допомогти, ми придумали таку акцію», - сказав він на прес-конференції в середу, передає Інтерфакс-Україна.

За словами Брезіцького, суть акції зводиться до того, що всі бажаючі прийняти гостей з інших регіонів України, можуть звернутися до активістів Євромайдану у Львові. Туди ж можуть звернутися і ті, хто хоче приїхати до Львова на різдвяні свята. За його словами, всі контакти можна знайти на сторінці львівського Євромайдану в соціальних мережах.

«Я родом з Донецька, і одного разу приїхав до Львова як турист, а після цього вирішив залишитися тут жити. Тому точно знаю, що такі акції не є менш важливими для єднання України, ніж участь у мітингах», - підкреслив активіст Євромайдану Павло Островський.

За словами ініціаторів, в рамках акції на львівському Євромайдані пройдуть фестиваль «Велика коляда» та парад вертепів 7 і 8 січня. Також активісти планують 30 або 31 грудня встановити «йолку» - копію новорічної ялинки зі столичного Майдану Незалежності.

20:00, Сьогодні