«Візз Ейр Україна» додасть дешевих авіасполучень зі Львова

Міністерство інфраструктури України приділяє багато уваги розвитку ринку авіаперевезень України та збільшенню частки польотів низькобюджетними компаніями. Лише упродовж 2013 року з українських аеропортів відкрито низку рейсів, які здійснюють лоукост-перевізники. Зокрема AirOne розпочато польоти з Катанії (Італія) до Києва, Vueling - з Барселони до Києва, MeridianaFly - з Ольбії (Італія) до Києва, Atlasjet - зі Стамбула (Туреччина) до Сімферополя. Авіакомпанія Norwegian відновила свій рейс з Осло (Норвегія) до Києва, а AirBaltic відкрила рейс Рига – Одеса. Про це інформує прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Найбільш динамічно розвиває мережу польотів лоукост-компанія «ВіззЕйрУкраїна», у парку якої є 4 найсучасніші літаки «Аеробус А-320» - два з них придбано цього року. У 2013 році «ВіззЕйр» започаткувала рейси Харків – Кутаїсі (Грузія), Харків – Варшава (Польща), Донецьк – Кутаїсі (Грузія), Донецьк – Дортмунд (Німеччина), а з 28 жовтня виконуватиме польоти за маршрутом Київ – Дубай (ОАЕ).

З 1 жовтня 2013 року «ВіззЕйрУкраїна» відкрила свою базу в Міжнародному аеропорту «Донецьк», звідки здійснює перевезення за шістьма напрямками. До існуючих рейсів додались: Донецьк – Мілан (Італія), Донецьк – Рим (Італія); Донецьк – Лондон (Велика Британія), Донецьк – Меммінген (Німеччина). Авіакомпанія з бази у Донецьку планує за рік обслужити на приліт та відліт близько 250 тис. пасажирів.

Також досягнуто попередньої домовленості з авіакомпанією «ВіззЕйрУкраїна» щодо створення її бази в Міжнародному аеропорту«Львів»вже навесні 2014 року.

Окрім цього, авіакомпанія має базу і в Києві.

Загалом на сьогодні «ВіззЕйрУкраїна», за заявою,має призначення на 48 міжнародних повітряних ліній, із них 26 - з Києва. Власне цього року лоукост-перевізник отримав 19 призначень: 10 - з Києва, 4 - з Донецька та 5 - зі Львова.

Новини компаній
11:00, Сьогодні