У Львові вандали пошкодили скульптуру "Впевнена", - ФОТО

У вечір вівторка, 22 серпня, невідомі пошкодили скульптуру «Впевнена» у Стрийському парку.

Про це повідомляє Львівська міськрада.

Жіночу скульптуру облити речовиною, схожою на технічне мало та хотіли підпалити. Охоронець парку помітив скупчення людей перед скульптурою близько 23:00 год та одразу викликав поліцію.

Правоохоронці перевіряють камери спостереження, щоб встановити обставини та осіб, що скоїли правопорушення. Куратор проєкту Павло Гудімов  вже виїхав на місце та тісно співпрацює із правоохоронцями.

"В такий спосіб цей акт вандалізму покликаний очорнити мешканців міста та продемонструвати неприйняття сучасного мистецтва в публічному просторі. Але я, як куратор Тижня, схиляюсь до того, що цей акт вандалізму відбувся на замовлення. Поки триває слідство і встановлення осіб, які скоїли цей акт - я не володію інформацією про корінь зла", - написав він на своїй сторінці у соцмережі.

Гудімов також додав, що хочу принести вибачення власнику скульптури Юрію Сташківу, який є засновником Канівського скульптурного симпозіуму, та люб’язно надав твір для експонування та фінансово підтримав перевезення і встановлення скульптур, а також автору - Василю Корчовому. "Особи які вдіяли таке мають бути знайдені та притягнені до відповідальності. Львів і Україна ніколи не будуть середньовічною провінцією незважаючи на такі старання", - вважає він.

Нагадаємо, скульптура «Впевнена»  встановлена в рамках тимчасової виставки, яка складається із восьми сучасних скульптур колекції Канівського мистецького об’єднання «ЧервонеЧорне». Її відкрили у межах щорічного «Львівського тижня скульптури».

Виставка буде доступною для всіх до листопада 2024 року.

Читайте також: Куди піти у Львові: скульптури, які не залишать байдужими, - ФОТО.