З весілля два десятки львів’ян відправились на лікарняні ліжка

12 серпня 2013 року мав місце спалах гострої кишкової інфекції серед мешканців м.Золочів, які перебували на весільному банкеті в одному з кафе міста. Внаслідок цього спалаху постраждало 23 особи з них 4 дітей. Про це інформують у головному управлінні Держсанепідслужби у Львівській області.

Станом на 13 серпня 2013 року у інфекційному відділенні Золочівської центральної районної лікарні перебувають 16 осіб, з них 4 дітей, 7 хворих – у КЗ ЛОР «ЛОІКЛ», з попередніми діагнозами: «гострий гастроентероколіт», «харчова токсикоінфекція». Медична допомога хворим надається в необхідному обсязі.

З метою встановлення причин виникнення спалаху та його ліквідації Головним управлінням Держсанепідслужби у Львівській області було створено групу оперативного реагування, проведено санітарно-епідеміологічне обстеження кафе, для лабораторних досліджень відібрані проби харчових продуктів, змивів, води. Проведені бактеріологічні обстеження працівників закладу.

Встановлено, що зазначений заклад функціонував без погодження з територіальним органом Держсанепідслужби, дозвільні документи відсутні. Працівниками ресторану було порушено технологічні процеси приготування страв і санітарно-протиепідемічний режим на підприємстві.

Підготовлено матеріали до правоохоронних органів та адміністративного суду щодо призупинення функціонування кафе. Розслідування та протиепідемічні заходи тривають. Ситуація перебуває на контролі у Дежсанепідслужби України.

Новини компаній
13:00, Вчора