Стало відомо, коли у Львові розпочнеться опалювальний сезон для мешканців

У міськраді розповіли, коли у Львові може розпочатися опалювальний сезон. 

У Львові планують розпочати опалювальний сезон у житлових будинках з 14 листопада. Наступного тижня увімкнуть опалення за умови відповідної температури. 

Про це повідомив Олександр Одинець, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

За його словами, опалення в будинки можуть подати і раніше. Однак важливо пам'ятати і про економію ресурсів під час війни. 

"Всім нагадуємо, що ми живемо в часи агресії і маємо усвідомити, що ресурс треба економити", - наголосив посадовець. 

До опалювального сезону Львів готується. Так, у місті замінили 6 кілометрів теплових мереж на попередньоізольовані труби, провели ремонт у котельнях, реконструкцію котлів на ТЕЦ-1, провели промивки і обстеження внутрішньобудинкових систем опалення та ін.

Львів також готується і до можливих проблем з опаленням через масові обстріли. На цей випадок у міських укриттях встановили близько 700 буржуйок. Їх планують встановити в школах та освітрніх закладах. 

"Відтак, якщо будуть відсутні газ і електроенергія, обігрів плануємо забезпечити завдяки буржуйкам – металевим печам. На сьогодні близько 700 печей встановлено в найпростіших укриттях багатоквартирних будинків, маємо печі, які придбані і будуть встановлені майже у всіх школах. Також пропрацьовуємо можливість переведення деяких освітніх та медичних закладів на обігрів твердим паливом", - додав посадовець.

Нагадаємо, з 7 листопада у Львові розпочався офіційно опалювальний сезон для бюджетних установ.