У Львові відкрили вулицю на честь професора університету Франка Євгена Гладишевського

Вулиця Євгена Гладишевського у Львові отримала свою назву у рамках дерусифікації вулиць.

21 жовтня у Львові урочисто відкрили вулицю на честь видатного українського хіміка, доктора хімічних наук, професора ЛНУ ім. Івана Франка, одного із засновників Львівської наукової школи Євгена Гладишевського. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради

Раніше вулиця Євгена Гладишевського мала назву Дмитра Менделєєва. Вона розташована у Галицькому районі Львова та сполучає вулиці Івана Франка та Кирила і Мефодія, на якій розташований корпус хімічного та фізичного факультетів Львівського національного університету імені Івана Франка.

"В найменуванні цієї вулиці є певний символізм. Вона знакова, бо розташована між будівлями, де жив і де працював Євген Гладишевський. Фактично кожного дня він проходив цією вулицею.

Перейменуванням ми додаємо нових сенсів і знімаємо парадигми, які багато років нам навіювали: хто може бути величним, а хто не може. Ми позбуваємося всього зайвого і чітко показуємо наш стержень. Ми завжди були, є і будемо сильними в науці. Адже в нас є такі потужні наукові школи. Дякую всій університетській спільноті за збереження цих традицій", - зазначив Андрій Москаленко.

Читайте також: У Львові проведуть серію благодійних показів українського кіно: програма

Фото на головній: Андрія Дідуха