Львівська письменниця – фіналіст на літературному конкурсі (ФОТО)

25-26 червня на Дніпропетровщині проходили заходи відзначення переможців та фіналістів Всеукраїнської літературної премії імені Олександри Кравченко (Девіль). На конкурсі відзначилась і львівська письменниця. Про це 032 повідомила Наталія Дев'ятко член журі та оргкомітету.

 

25 червня у Дніпропетровській обласній бібліотеці для молоді ім. М.Свєтлова було названо імена переможців Всеукраїнської літературної премії імені Олександри Кравченко (Девіль).

Премія присуджується за прозові твори, написані українською і російською мовами. Заснована у 2013-му році Дніпропетровською обласною бібліотекою для молоді ім. М.Свєтлова і родиною української письменниці Олександри Петрівни Кравченко (Девіль) за підтримки Департаменту освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації і Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Конкурсні твори оцінювали 28 членів журі з 14 областей України та США, серед яких письменники, літературознавці та науковці.

Конкурсний відбір проводився у три тури за рейтинговою системою і перетворився на тривалий майстер-клас, оскільки більшість членів журі написала багато змістовних оглядів, рецензій і відгуків.

Зі 106 творів, поданих на конкурс, до фіналу дійшли вісім повістей і чотири романи. Твори відрізняються широким тематичним і жанровим спектром: фантастика, альтернативна історія, психологічна і філософська проза, антиутопія, казки... Половина творів, які взяли участь у фіналі, написані російською, а половина – українською мовою.

Переміг роман «Окрыленные Сталью» Катерини Роженко (м.Севастополь, АР Крим). Натомість львів’янка Марта Приріз з Дрогобича отримала диплом фіналіста.