Нові правила роботи закладів та установ під час карантину у Львові
Як повідомляє журналістка 032.ua, з 18 жовтня у Львові посилили карантинні обмеження через значний приріст хворих на коронавірус. Нові правила стосуються і роботи закладів громадського харчування та установ.
18 жовтня міська комісія ТЕБ і НС детально розписала вимоги до роботи закладів під час карантину. Відтепер до роботи допускаються працівники, що мають такі документи:
- Довідку про одну вакцинацію або COVID-сертифікат про отримання двох щеплень від коронавірусу.
- Негативний результат ПЛР-тестування або експрес-тесту на антиген. Такий тест повинен бути зроблений не пізніше, ніж за 72 години до виходу на роботу.
- Довідка про протипоказання до щеплення. Мають на увазі наявність документу про одужання від COVID-19. Така довідка буде дійсна 180 діб від дати забору матеріалу.
Усі вище наведені документи не повинні пред’являти неповнолітні працівники, які є офіційно працевлаштовані, вагітні жінки та жінки, що здійснюють грудне вигодовування.
У закладі та установі усі повинні працювати у масках та респіраторах. Кількість вакцинованих працівників вираховується від загальної кількості персоналу у певний день роботи. Керівники закладів обов’язково повинні вести журнал вакцинації. У ньому щоденно записуватимуть кількість працівників та їх імена, наявність вище зазначених документів у кожного з них. У разі перевірки власник чи адміністратор повинен надати такий журнал.
Під час локдауну у Львові заклад повинен:
- мінімізувати кількість черг та скупчення відвідувачів;
- контролювати дотримання гостями маскового режиму;
- контролювати кількість відвідувачів у закладі (не більше 4 людей за 1 столиком, заповненість закладу не повинна перевищувати 50%);
Встановили обмеження і щодо роботи нічних клубів. Тепер вони повинні працювати лише як концерт-холи та заклади харчування. Після 23:00 їх робота заборонена.