У Львові «Онур» замінює неякісне покриття дороги за власний кошт

Компанія «Онур» за власні кошти усуває дефекти дорожнього покриття на вул.Липинського на ділянці від вул.Сінної до пр.Чорновола. Заміна верхнього шару асфальтного покриття обійдеться підрядній компанії у 2 млн грн., повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як пише Галinfo, у зв’язку з цим для проїзду транспорту закрита одна смуга дороги на зазначеній ділянці. Там знято неякісний асфальт і за сприятливих погодних умов ремонтники розпочнуть влаштовувати нове асфальтне покриття. На іншій смузі дороги організовано двосторонній рух транспорту. Потім роботи триватимуть на іншій смузі, а відремонтована буде відкрита для руху транспорту. За сприятливих погодних умов роботи закінчать до кінця цього тижня.

Як розповів в.о.начальника управління капітального будівництва ЛМР Ігор Фалюта, реконструкція цієї ділянки дороги проводилась у 2011 році. «Після двох зим виявлено дефекти, відповідно до угод між управлінням капітального будівництва та фірмою «Онур» існують гарантійні зобов’язання, і  сьогодні ми виконуємо роботи по усуненню дефектів.

Я думаю, що дефекти виникли через збій технологічних процесів. Детальних лабораторних досліджень ми не проводили, оскільки фірма бере  на себе зобов’язання і визнає, що дефекти утворилися в процесі виконання робіт. Ми сьогодні без зайвих клопотів це усуваємо», - зазначив Ігор Фалюта.

За словами представника підрядної організації «Онур» Олександра Добоні,  неякісне асфальтне покриття виявилось тільки на зазначеній ділянці вул.Липинського.

«Важко сказати в чому причина, для цього треба проводити детальне дослідження асфальтобетону, який виявився неякісним. Видно, що він не такий, як мав би бути. Така проблема виникла тільки на цій ділянці дороги. Робота виконувались у 2011 році, це був перший об’єкт у тому  році і після зими напевно пішли збої в асфальтобетонному заводі, коли він виготовляв  цю продукцію, чи, можливо, якісь матеріали неякісні потрапили до суміші і це призвело до неякісного покриття.

Зважаючи, що у нас передбачений договором гарантійний термін 10 років, ми за власний кошт виправляємо дефекти, які виникли тут. Зараз повністю знімається верхній шар асфальту на всій ділянці, які ремонтувалась у 2011 р. це від вул.Сінної до пр. Чорновола і повністю буде замінено весь шар покриття. Обійдеться це у 2 млн грн», - розповів Олександр Добоні.