Львівська міськрада оприлюднила відео з картою України без Криму

22 грудня офіційний YouTube-канал Львівської міськради оприлюднив чотири відеозаписи з картою України без Криму. Наступного дня відео видалили, а помилку пообіцяли переробити.

Про це повідомив сайт "Громадське" з посиланням на відділ громадського партнерства Львівської міської ради. У мерії пояснили ситуація проведенням конкурсу "Зробимо Львів кращим". Громадські організації подають свої проєкти на конкурс, а експертна комісія відбирає той, який реалізують наступного року.

Один із таких подала ГО "Батьки в дії": проєкт містив чотири відеоролики про громадянську освіту та молодь, залучення дітей до управління містом. Одним із графічних елементів була карта України без Криму. "На жаль, дійсно була така прикра помилка", — розповіли у ЛМР.

Зараз громадська організація має переробити відеозаписи, а оновлену версію оприлюднять на каналі мерії. Голова ГО "Батьки в дії" Юлія Гвоздович у коментарі ZAXID.net сказала, що присутність карти без Криму вони не помітили. Ексдепутатка міськради запевнила, що до створення проєкту долучилися батьки-пластуни, які робили його на волонтерських засадах вночі, і просто не помітили похибки на карті. "Перепрошуємо за таку помилку. Крим — це Україна», — зазначила Гвоздович.

Читайте також: Звільнили чи призначили: головні кадрові зміни у Львові та області за 2020 рік

Новини компаній
13:00, Вчора