Комуністи та регіонали в Раді відмовились вшанувати жертв Голодомору

Народні депутати від Партії Регіонів та Комуністичної партії України на сьогоднішньому пленарному засіданні Ради відмовились підтримати проект Постанови «Про 80-ті роковини Голодомору в Україні та вшанування пам'яті жертв геноциду Української нації». Більше того, під час вшанування жертв Голодомору хвилиною мовчання, з місця встали усі окрім нардепів-комуністів.

«Ми доноситимемо до українців імена кожного списовика й мажоритарника Партії регіонів, які відмовилися вшанувати пам‘ять своїх батьків. Непроведення люстрації призвело до того, що в Україні шаленими темпами відновлюється сталінізм, адже за влади Януковича пам’ятники ставлять тільки Сталіну й Лєніну. Натомість пам‘ятники жертвам Голодомору нищать», -  заявив заступник Голови Всеукраїнського об‘єднання «Свобода», народний депутат Юрій Сиротюк.

 

Загалом за цей проект постанови проголосувало 210 народних депутатів. Серед тих, хто відмовився підтримувати проект постанови, – комуністи та «регіонали».

«Позиція Партії регіонів і комуністів щодо не підтримки проекту постанови «Про 80-ті роковини Голодомору в Україні та вшанування пам'яті жертв геноциду Української нації» свідчать про те, що нинішня влада однозначно підтримує політику сталіністів в Україні, політику окупації. Адже більшість парламенту агресивно та шалено виступає проти цього акту. Це голосування зірвало маски з влади. Януковича офіційно можна вважати послідовником компартії, а не президентом незалежної української держави. Відтепер представники влади несуть повну відповідальність за те, що фактично покривають зло, завдане українській нації большевицьким режимом», - додав Ю.Сиротюк.