У Львові вдалося збільшити відсоток вакцинацій дитячого населення міста, -Зуб

У Львові медики заклопотані. З 2008 до 2011 років у місті спостерігається тенденція до зменшення вакцинації дітей з метою профілактики керованих інфекцій. Завдяки створенню «Шкіл імунізації», цю тенденцію вдалось зупинити. Відтак, торік у Львові було вакциновано 58,3% дітей. Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

«Важливий напрямок роботи медичної галузі Львова – це вакцинація і профілактика керованих інфекцій. Якщо ми подивимось на статистику, то протягом 2008 до 2011 року показники вакцинацій у нас падали катастрофічно. В 2011 році цей показник був 38,1% - це вкрай незадовільний результат. Причини для цього дві. Перше – це відсутність вакцин, тобто вакцини завжди надходили в ці роки вкрай нерегулярно. Друге -  відмови батьків від вакцинацій.

Враховуючи те, що домінуючими в інформаційному полі були засоби масової інформації, де питання вакцинації коментували усі, ми вирішили в 2011 році створити, так звані, «Школи імунізації» при кожній поліклініці, при кожному пологовому будинку, де людям в режимі «один на один», тобто батьки і лікар. Тоді людина може отримати об’єктиву інформацію, а не вирвані факти, де хтось один на мільйон помер чи було якесь ускладнення, а інформація, яка збиралася двома століттями з моменту запровадження вакцинації. І в такий спосіб нам вдалося покращити показник вакцинації.

Звісно, 58% - це в середньому менше, ніж по області, недостатньо ми вакцинуємо. Але кількість відмов нам вдалось зменшити минулого року за рахунок того, що ми почали працювати індивідуально», - роз’яснив начальник  управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.