У Львові цими вихідними зустрічали Чорну змію. 9 та 10 лютого, на пл. Ринок відкрили другий міжнародний фестиваль „Китайський Новий рік в Україні”.
Феєричний Китайський новий рік був у Львові (ФОТО)
За словами організаторів, у Львові намагалися максимально точно відтворити традиції святкування Нового року в Китаї. – пише Захід нет
„В нас є основний елемент цього святкування – „живі” дракони, а також представлена китайська кухня”, – сказала одна з організаторів Ольга Гренюх.
А святкували дійсно грандіозно з традиційними драконами, ліхтариками, східними стравами та феєрверками..
Який же Новий рік без святкового столу! Втім, на китайський – замість традиційних для українців "олів'є" та "шуби" - качка по-пекінському та локшина з Овочами. Усе це просто неба взялися готувати у Львові.
Китайські кухарі пригощали зеленими імператорськими пельменями - головною новорічною стравою. Перейняли досвід і галицькі господині. Кажуть, китайська кухня нескладна. – пише Перший Національний
Співорганізатор свята художник Кай Ко каже: ще один неодмінний атрибут китайського нового року - сімейні посиденьки. Це свято в Піднебесній зазвичай відзначають з родиною. Головний колір цього дня - червоний.
А символізує дракон у китайців мудрість та удачу. Саме їх намагаються привернути під час святкування нового року. Дракони проходять вулицями міста в супроводі феєрверків та вогнів. Новий рік у Львові видовищно та весело зустріли майже дві тисячі львів'ян та гостей.
Коротка довідка:
Мільйони людей по всьому світу святкують Китайський новий рік, який ще називають Святом весни. Це найважливіше свято у переважній частині Азії.
Новий рік починається у неділю, 10 лютого, коли в небі з'являється новий місяць.
За китайським календарем, 2013-й рік - рік Змії. Він змінить 2012-й рік Дракона.
Змія має неоднозначну репутацію у Китаї. Її асоціюють тут з мудрістю, красою та розумом, проте також гордістю та злістю.