На Львівщині зафіксували експравославного "священника-перевертня", якого підозрюють у шпигунстві

Ще 5 лютого Львівська архієпархія УГКЦ попередила львів'ян та особливо жителів області про підозрілого чоловіка, який представляється греко-католицьким священником на ім'я Давид.

Однак жодного стосунку до УГКЦ він не має, понад те, чоловіка згодом впізнали - раніше він часто міняв конфесії, був дотичний до Московського патріархату, а з часом взагалі залишив монаший чин та одружився. Представники УГКЦ повідомили в офіційній заяві, що сільськими парафіями Львівщини зафіксували діяльність невідомого чоловіка, який представляється священником на ім'я Давид.

Невідомий при цьому досконало володіє церковною термінологією й обізнаний з персональними даними церковних діячів різних рангів. Тому представники УГКЦ також припустили, що невідомий може бути шпигуном, який збирає інформацію.

"Давид"

Тому УГКЦ попередили, що ніякого стосунку до них він не має. А вже 8 лютого "Давида" впізнали по фотографії у фейсбуці. Архієпископ ПЦУ Євстратій Зоря розповів, що "Давид" насправді - це Юрій Юрійович Пайда, в УПЦ КП десять років тому був архімандритом на ім'я Ювеналій. Також, як до того, так і після, "Давид" змінював юрисдикції та конфесії, до яких належав - був і в УПЦ МП, і в УАПЦ. Згодом він залишив монаший чин та одружився.

Окрім того, Пайда навіть встиг побути доцентом Харківського університету внутрішніх справ, а у 2019 році - був доцентом приватного Кам'янець-Подільського податкового інституту.

Нагадаємо, що журналіст редакції 032.ua якось брав інтерв'ю в колишнього свідка Єгови, який вийшов з організації, зрозумівши для себе, що ця релігійна спільнота - секта, яка промиває людям мізки. Дмитро розповів, як він туди потрапив, як саме свідки навертають людей до своїх лав та як йому вдалось вийти з організації.

Джерело інформації: Львівська Архиєпархія УГКЦ

Новини компаній
13:00, Сьогодні